сряда, 3 юни 2009 г.

Мъжкото сърце по-здраво, ако редовно се наслаждава на женска гръд

Представителите на силния пол, които редовно се наслаждават на разголени женски гърди по-рядко страдат от инфаркт или инсулт, сочи изследване на германски учени, публикувано в "dailymail.co.uk".
10 минути сладостно съзерцание на дамското деколте се равняват на половин час физчески труд или спорт, сочи проучването, публикувано в международното списание по медицина "The New England Journal of Medicine".
Възбудата, която предизвиква красивата гледка активизира работата на сърцето, увеличава притока на кръв и кислород към всички тъкани на организма, в резултат на което пък рискът от инфаркт или инсулт се намалява наполовина, установили учените. Редовното съзерцание, особено на пищен бюст, увеличава мъжката продължителност на живота с 4-5 години, установили още авторите на изследването.
За 5 години мъжете, които били оставени да гледат женски гърди показали по ниско кръвно налягане, по слаб пулс и по малък риск от артериални заболявания.
Публикацията обаче и изводите в нея не са достатъчни, за да се поемат разходите на пациентите от мъжки пол за покупката на списания като "Плейбой" и "Пентхаус", коментираха веднага представители на здравната каса в Германия. /АСН


хапчето.ком

Няма коментари: