събота, 30 август 2008 г.

Имате исхимична болест на сърцето - опитайте нашите рецепти!

Поставиха ми диагноза „исхемична болест на сърцето". Аз не обичам да пия хапчета и затова ви моля да ми предложите някакви народни средства за лечение на това заболяване.

Вие няма да успеете да се преборите с исхемичната болест на сърцето без консултация със специалист. Вярно е, че много кардиолози са на мнение, че ако пристъпите са редки, човек може да си помогне само с народни средства.

Предлагаме ви няколко рецепти:

•Смесете един килограм мед, сока от 10 лимона, кашицата от 10 средно големи глаВи чесън и оставете тази смес за една седмица в затворен буркан. Приемайте всеки ден по 4 чаени лъжички. Курсът на лечение е около месец и половина, най-много два месеца.

•Направете си кашица от 100 г чесън, изцедете сока от 8 лимона и смесете двете съставки. След това сипете сместа 6 буркан с широко гърло и оставете за едно денонощие буркана покрит с марля. Приемайте всеки ден преди сън по една чаена лъжичка от тази смес, разредена 6 половин чаша вода. Курсът на лечение трае 2 месеца.

•Смесете половин чаша прясно изцеден сок от моркови с една трета чаена лъжичка растително масло и пийте 3 пъти на ден в продължение на 2 седмици. Не пренебрегвайте медикаментозната терапия.

С профилактична цел повторете тези рецепти 2 пъти в годината. И си поставете за цел всекидневно да изминавате пеш не по-малко от 5 км.

Ако пристъпите зачестят, ако болестните усещания се засилят и кръвното ви налягане се повиши, тогава отново трябва да минете на лекарства - няма да ви помогнат само билките.

В днешно време съществуват много добри препарати за лечение на исхемичната болест на сърцето. Лекарят ще ви предпише най-подходящите, в зависимост от вашите индивидуални особености.

За съжаление, повечето болни, когато почувстват подобрение, престават да приемат назначените от специалиста лекарства. Това не трябва да правите в никакъв случай. При исхемия са ефикасни само продължителните (не по-малко от месец-два) курсове на медикаментозна терапия.

Като допълнение към таблетките ви предлагаме няколко рецепти за укрепване на сърдечния мускул:
•Смесете в равни части аптечна настойка от глог и прополис. Приемайте по 20 капки 3 пъти на ден 30 минути преди ядене в продължение на 2 седмици.

•Смесете по 2 супени лъжици от цветето адонис и Водна детелина и залейте сместа с литър Водка. Оставете тази смес да престои 3 седмици. Приемайте по 10 капки 3 пъти на ден 20 минути преди ядене. Курсът на лечение трае 2 седмици.

• Пийте аптечна настойка от глог В продължение на 2 седмици.


лекар.бг

Няма коментари: