събота, 6 декември 2008 г.

10 начина да приемате достатъчно вода през деня

Искате ли да отслабнете? Пийте вода. Искате ли да имате по-хубава кожа? Пийте вода. Искате ли да ускорите метаболизма си, да предпазите ставите си, както и останалите органи в тялото? Вече сигурно схващате логиката...

Организмът практически винаги има нужда от вода. В това идеално от гледна точка на природата "питие" няма да открием нито вкус, нито цвят, нито аромат. Но пък в нея има нещо толкова необходимо - здраве.

Повече от половината от човешкото тяло се състои от вода. Добре е да сме сигурни, че тя работи правилно - за да сме здрави. Тя потиска апетита по естествен път и помага на метаболизма на клетките. Също така регулира температурата в организма и му помага да се освобождава от токсините. Освен това водата пренася кислорода и хранителните вещества и спомага за тяхното по-ефективно и правилно усвояване.

За съжаление няма друга течност, която може да замести водата, когато става дума за нейните естествени ползи. Но пък има нещо хубаво - има много начини да си я набавяме всеки ден в достатъчно количество и при желание да й добавим поне малко вкус - пробвайте например с няколко капки лимон в чашата.

Още нещо хубаво - можем да осигуряваме на организма достатъчно вода, без да е необходимо да пием всичката - тя се съдържа в значителни количества в много плодове, зеленчуци и други храни.

странабг.ком

Няма коментари: