четвъртък, 31 декември 2009 г.

Естествени храни за намаляване на кръвното и холестерола

Колкото и странно да звучи ено от средствата за намаляване на кръвното е водата. Високото кръвно налягане най – често се причинява от хронична дехидратация. Ето защо един от съветите ми е да пиете повече вода и по този начин ще избегнете дехидратация на тялото и ще намалите високото кръвно налягане без каквито и да е странични ефекти.

Това е първото нещо, което можете да направите, след това се съсредоточете върху втората стъпка, която е много важна – избягването на солта или натрия. Доказано е, че високото съдържание на натрий в тялото причинява високо кръвно налягане. Моят съвет е – никога не консумирайте храни, които съдържат прост натрий или натриев хлорид (призвеждане на солта). Натриевия хлорид не е истинска сол. Ако все пак решите, че ще консумирате сол с ястието, по – добре изберете морска сол. Това е истинска сол от океана. Тя притежава много по – богата структура от тази на натриевия хлорид, а също така и влияе на вашето тяло много по – добре.

Най – важната стъпка за избягването на високото кръвно налягане е да избягвате да се храните по ресторанти. В повечето ресторанти храната, която се предлага е пренаситена със сол.

Нека сега да обърнем внимание на здравословните нива на холестерола. Едно от най – важните и съществени неща, които трябва да се направят за да се постигнат добри нива на холестерола преди всичко е да се избягват хидрогенираните мазнини. Това са изкуствени мазнини, които са направени в лаборатории за удобство на хранителни фабрикати. Те нямат място в човешкото тяло, но за съжаление в повечето хранителни магазини почти всички леки храни, като закуски или полуфабрикати съдържат хидрогенирани мазнини. Маргаринът например е направен от хидрогенирани мазнини, въпреки че пише друго на етикета в страни. Хидрогенираните мазнини са едни от най – токсичните продукти, които можем да сложим в тялото си.

Най – важното нещо, което трябва да се направи преди всичко, за да се преборим с високите нива на холестерола е да не консумираме хидрогенирани мазнини, а следващата стъпка е да не консумираме пържени храни. Пържените храни като цяло трябва да бъдат изключени от нашия хранителен режим. А ако вече сте се отказали от червеното месо и млечните продукти, да откажете пържените храни ще е една много лесна стъпка за вас. Пържените храни са несъвместими със здравето, и дори само веднъж в седмицата да предпочетете пържена храна, това ще означава, че вие ще имате проблемни нива на холестерола.

Като допълнение в борбата с високите нива на холестерола, може да опитате консумирането на чесън. Той е много полезен за здравето на организма и понижава нивата на холестерола. Чесънът се препоръчва и за много други симптоми, например той е отлично средство за борбата срещу рака, а също е и чудесен продукт, действащ положително на имунната система на тялото, като я засилва.


готвач.бг

Няма коментари: