сряда, 22 октомври 2008 г.

Рискова бременност

Сърдечни заболявания

Много е важно какво заболяване имате и доколко са сериозни проблемите ви със сърцето. При някои жени, бременността може да мине без абсолютно никакви проблеми, дори да имат сърдечно заболяване. Както при всички останали случаи, консултацията с вашия лекар и редовното следене на състояние е от първостепенно значение за това как ще протече всичко. При някои жени, за съжаление, състоянието става толкова тежко, че се налага да бъде прекъсната бременността, за да се спаси живота на майката. Задушаването, сърцебиенето и пристъпите се влошават изключително много, заради емоционалното състояние и се получава един омагьосан кръг, в който майката се притеснява да не се влоши състоянието на детето и нейното и нейните вълнения задълбочават проблема.

Бременните жени със сърдечни проблеми трябва много внимателно да подхождат към медикаментите, които ще приемат по време на цялата бременност, да си почиват и да не правят активни физически упражнения. Следенето на теглото е много важно, не бива да превишава нормата, въпреки че сте бременна. През последните седмици, трябва двойно по-често да следите състоянието на плода.

Високо кръвно налягане

Хипертонията (високото кръвно налягане) е проблем, който съпътства много жени у нас. Ако го имате още преди бременността, трябва да внимавате изключително много още от първите седмици. При всеки преглед, жената трябва да бъде преглеждана от лекаря си за хипертония, защото е възможно да я развиете по време на дветте месеца. Високото кръвно най-просто намалява притока на кръв към бебето и съответно количеството кислород, което от своя страна може да доведе до усложнения за плода. Затова жените с хиоертония често раждат недоносени бебета.

Съвременната медицина обаче е преодоляла този проблем с подходящи медикаменти и специална грижа към майката. За да регулирате успешно кръвното си, трябва да се научите да релаксирате, да не се натоварвате психически и физически. Правете упражнения за релаксация и се наспивайте добре. Не работете прекалено, нито се ядосвайте. Пийте вода и водете подходяща диета. Тези методи, заедно с подходящи лекарства, ще намалят до минимум риска от сериозни проблеми за вас и увреждания за бебето.


розали.ком

Няма коментари: