
Две супени лъжици листа и стръкове от маточина се заливат с 1/2 л кипяща вода и се оставят да киснат 2 часа. Запарката се прецежда. Три пъти дневно се пие по 1 винена чаша от нея.
ЛЮТИВА ТЛЪСТИГА
Приготвя се запарка от 1 чаена лъжичка ситно нарязани стръкове от лютива тлъстига и 1/4 лвода. След като изстине, запарката се прецежда и се изпива на части за 1 ден.
ГОРСКА ЯГОДА
Една супена лъжица ситно нарязани сухи листа от горска ягода се заливат с 1/4 л кипяща вода и се оставят да киснат 2 часа. от запарката се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно
преди ядене. Препоръчва се и консумирането на пресни диви ягоди.
здраве.орг
Няма коментари:
Публикуване на коментар