
Досега не беше известно каква точно роля играе при инфарктите, но новото проучване показва, че комбинацията между високи нива на лош холестерол и липопротеин А увеличава значително опасността за сърцето.
Бобът е една от храните, които съдържат витамин B3.
Нивата на протеина обаче зависят предимно от гените, но добрата новина е, че се влияят от различни витамини и най-вече от ниацина (В3). Той предпазва сърцето и повишава добрия холестерол. Може да се набави от черен дроб, птиче месо и риба, както и от пълнозърнести храни, ядки и боб. Витамин В3 обаче има и странични ефекти - предизвиква зачервяване на кожата и топли вълни, заради разширяването на съдовете. Има и други добавки, които регулират липопротеина - витамин С и рибено масло например.
медицина.бг
Няма коментари:
Публикуване на коментар