За успешна диета не е достатъчно само да ограничим калоричните храни, трябва да следим и количеството на ензимите
Поддържането на добро здраве и стройна фигура не е лесна задача. Не можем просто да ограничим калоричните храни и да сме сигурни, че ще сме здрави и красиви.
Има нещо важно, което всеки трябва да знае преди да започне диета, а като че ли рядко някой се сеща да му обърне внимание. За една успешна диета е необходимо в менюто да се включват храни, богати на ензими.
По време на диета не само губим килограми, но и голяма част от жизнените сили. Колкото по-неправилна е диетата, толкова по-слаби, безжизнени и нетрудоспособни ставаме.
Повечето така наречени „модерни” диети не отбелязват голямата нужда на тялото от ензими. Те са особен вид протеини, които са биологично активни и дават жизнена сила и енергия. Необходими са за протичането на химичните реакции в организма, както и за нормалното функциониране на клетките, тъканите и органите. Имат напълно различни молекули от тези на обикновените протеини, защото са биологично активни.
Без да поемаме достатъчно количество ензими с храната си, ставаме уязвими за различни болести, умора, астма, алергии, кожни проблеми, артрит, висок холестерол и безброй други проблеми.
Големи количества ензими се съдържат в почти всички сурови плодове и зеленчуци. Необходими са, за да се борим с инфекции, възпаления, заздравяване на рани, регенериране на тъкани и всичко, свързано с хроничните здравословни проблеми.
Някои заболявания, както и неправилният начин на хранене могат да унищожат всички тези способности на ензимите в телата ни.
За да намалим тази опасност, просто трябва да поемаме храни, богати на ензими. Такива са краставици, обикновените и сладки картофи, ръж, пшеница, цвекло, овесени ядки, яйца, зеле, банани, пчелен мед, ананас, домати, ябълки, праскови, мляко, бадеми, ориз, царевица, авокадо, гъби, смокини, грах и други.
екомедия.бг
Няма коментари:
Публикуване на коментар