сряда, 10 март 2010 г.

Лимоните при хипертония са задължителни!

Мнението на специалиста:
Д-р МАРИЯ МАРИНОВА, кардиолог: Хипертонията може да се лекува, но не и да се излекува. Съвременните лекарства (АСЕ-инхибитори, бета-блокери, калциеви антагонисти, диуретици и съдоразширяващи) могат да задържат под контрол кръвното налягане, но ако бъдат прекъснати, хипертонията неизбежно се появява отново. Това обаче не значи, че редовната терапия с нетрадиционни средства от народната медицина е безполезна. Напротив, такива средства могат да се използват, но само ако се наблюдава промяна в стойностите на кръвното налягане.

Имам високо кръвно налягане от десет години. Пия тертензиф, но започнах да кашлям много жестоко. Лекуващият лекар ми каза, че това е странично действие на лекарството. Смених го с коренитек, но кашлицата ми не спря. Сега позната ме посъветва да опитам да овладея високото си кръвно налягане със средство от народната медицина и затова се надявам да ми препоръчате такава рецепта, ако е възможно.


Ще ви препоръчаме рецепта, която наистина ще ви помогне да смъкнете значително кръвното си налягане. Изстисква се сок от два лимона и се прибавя към половин литър прясно мляко. Сместа се разделя на три равни части, като всяка се консумира сутрин, на обед и вечер. Най-напред се изпива получената суроватка, а след това с лъжичка се изяжда и сгъстеното мляко.


лекар.бг

Няма коментари: