сряда, 11 ноември 2009 г.

Билки против инсулт и инфаркт

Чай от червен кантарион

Червеният кантарион стимулира изработването на инсулин в организма. Чаят е противопоказан при язва на стомаха и червата. В този случай помага следната рецепта:

Смесете по 50 г анасон, копър, маточина, лайка, мента, жълт кантарион и валериана. Две супени лъжици от сместа се заливат с 1 л вряла вода. Оставя се да кисне два часа и се пие през целия ден вместо вода.

С две лъжици бяло вино се заливат по 60 г лютива мента, червен кантарион и нарязаните с корите 2 лимона. Кисне 10 дни, като се разклаща често. Пие се по 50 мл по 3 пъти на ден. Укрепва организма, стимулира храносмилането и успокоява жлъчния мехур.

Чаят от червен кантарион не се подслажда с мед.

Приемането на ниски дози аспирин предпазва от образуването на съсиреци хора, които са застрашени от инсулт. Да се внимава с аспирина при язва.

По 200 г корени от шипка и клонки от хвойна се заливат вечерта с 3 л студена вода. Кисне една нощ.

На сутринта се слага да ври, докато кипне. Използва се за правене на бани. Количеството е достатъчно за приемането на 4 бани. Правят се четири процедури.

Една супена лъжица стрък от червен кантарион се залива с 600 мл вряла вода. Кисне 10 часа. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене в продължение на 14 дни.

Следващите 21 дни се пие чай от елхови иглички. Пет супени лъжици се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне 8 часа и се пие след това по 150 мл преди ядене, 4 пъти на ден. Настойките се пият в тази последователност, като се прави почивка между отделните курсове на лечение 7 дни. Пие се до 12 месеца.

При висок холестерол и при инсулт

В 2 л червено вино се слагат 100 г смес от 2 с.л. плодове от глог, 3 с.л. дяволска уста (коприва), 8 с.л. лайка и по 10 с.л. риган, мента, пемен. Червеното вино трябва да е каберне. Сместа се поставя да ври на слаб огън на водна баня около 30 минути. Кисне 2 часа и се пие по 1 с.л., по 3 пъти на ден преди ядене.

Чай от жълта комунига - 100 г

Една чаена лъжица от билката се залива с 250 мл кипнала хладка вода. Кисне 4 часа и се пие 3 пъти на ден на гладно по 1 с.л.

Чай от маточина

2 с.л. от билката се заливат с 1 л вряла вода. Кисне 2 часа. Пие се за един ден на малки глътки.


блитц.бг

Няма коментари: