Според специалистите от Американската кардиологична асоциация (American Heart Association) влиянието на различните биологически активни вещества върху състоянието на сърцето и съдовете може значително да намали опасността: “Увеличаването на флавоноидите, постъпващи в организма с храната, предизвиква съществено намаляване на смъртните случаи, предизвикани от сърдечна патология. Това се обяснява с механизма на действие на флавоноидите в организма. Тези вещества притежават силни антиоксидантни свойства и възпрепятстват преждевременното стареене и гибелта на клетките. Освен това те намаляват нивото на някои видове холестерол в кръвта”.
Специалистите, цитирани от в. USA Today напомнят също, че най-ценните “доставчици” на флавоноиди в организма са ябълките, крушите и повечето видове червено вино.
здраве.бг
Няма коментари:
Публикуване на коментар