петък, 12 декември 2008 г.

Нони - Noni - големият природен лечител

Разпространение : Растението се използва от хората на Полинезия, я моряците, пътували по света са го разпространили. Малките плодовете на Нони, които са с големина на картоф крият в себе си такива вещества, каквито не се намират в никой друг зеленчук или плод на земята.

Използваема част : Плодовете.

Химичен състав : Племенните им лечители го ползват 2000 г за лечение на треска, възпаления, разстройство, запек, ухапване от животни, ужилване от насекоми и множество заболявания. По-късно растението попада в научните лаборатории и изследванията през последните години успяха да се идентифицират някои от активните вещества на плода. Тези резултати подкрепят опита на древните народи, така модерната фармакология и лечение казаха „да” на Нони. Познатите активни съставки: мориндон, мориндин, скубин осперулосиди, ализарин, копър и копърна/каприлна киселина, скополетин, дамнакантал, както и множество алкалоиди. Плодът на растението Нони съдържа 18 основни аминокиселини. Трябва да се отбележи, че според мнението на изследователите и след 40 годишни изследвания не са успели да разкрият всички тайни на плодовете на растението Нони, като е вероятно все още да не са известни многобройни негови благоприятни действия- според мнението на американските лекари може да лекува над 100 различни здравословни проблема.

Лечебни свойства : Как Нони опазва здравето ни?

* Покрива ежедневната необходимост на организма от минерални вещества.
* Подпомага развитието на мускулите и възпрепятства деградацията им.
* Има регенериращо клетките действие.
* Стабилизира цикъла на съня.
* Възпрепятства променливостта в настроението.
* Има антиоксидантно дествие.
* Контролира деленето на клетките, може да играе роля в превенцията на рака.
* Засилва имунната система.
* Има адаптогенно действие.
* Противовъзпалително.
* Намалява алергичните оплаквания.
* Може да представлява разрешение на храносмилателни проблеми.
* Нони стимулира енергията а тялото.
* Нони влияе и върху производството на хормоните и работата на ензимите.
* Косвено може да неутрализира дори стотици рискови за здравето фактори, измежду които и такива, които още не са открити.

Растението се прилага при алергия, артрит, астма, болки (включително главоболие), наднормено тегло, депресия, диабет тип І и ІІ, при недостиг на енергия, при менструални проблеми, ментална будност, изграждане на мускули, инсулт, множествена склероза, за общо тонизиране, при храносмилателни проблеми, при проблеми с бъбреците, проблеми със сърцето, отказване при тютюнопушене, при рак, подобрява съня, повишава сексуалноста, при СПИН, при стрес, високо кръвно налягане и др.

Много добри резултати при мои паценти.

50-годишен пациент имаше силни болки в гърба заради изменения в два от вратните прешлена. Съчетах енергиен масаж, лечебна гимнастика и Нони. Още след 3 процедура болките силно намаляха и след 5-тата процедура изчезнаха напълно.

35 годишен мой пациент имаше сериозни психични проблеми. Съчетах енерготерапия, лечебни масажи, психотерапия и Нони. Още след първото въздействие мислите му се прочистиха, а след 5 дни нямаше следа от заболяването.

Друг мой пациент страдаше от рак на простата. PSA - стойността му беше 56. Допълних обичайния му диетичен режим с Нони и му приложих енерготерапия от разстояние. За седмица стойността на PSA стана 1,1.

На 65-годишна пациентка, страдаща 15 години т синдрома на хроничната умора, включих в хранителния режим Нони. След 3-я ден състоянието й коренно се промени и тя възвърна живостта си.

Известният бихимик, д-р Ралф Хайнике, започва изследвания в началото на седемдесетте години в областта на алкалоид, наречен ксеронин. Без ксеронин нямаше да има човешки живот. От тези изследвания се установява, че основното вещество в Нони е ксеронинът, който е в големи количества, а също наличието на проксеронин. Оказа се, че това вещество – влизайки във взаимодействие с един специален ензим ф- спомага за образуването на ксеронин. Ако потребността от ксеронин на един орган или тъкан нарастне, а в черния дроб няма запас, който може да изпрати на болните клетки, на помощ идва Нони. Другото вещество, намиращо се в Нони, въздейства върху работата на конусовидната жлеза и повишава произвеждането на хормоните серотонин и мелатонин. По този начин спомага за регулиране промяната в настроението, цикъла на заспиване и събуждане и има антидепресивен ефект. Намалява стреса, предпазва от високо кръвно налягане, сърдечен инфаркт и мозъчен инсулт. Съдържащите се в Нони активни вещества го правят отлично обезболяващо средство. Подпомага намаляването на риска от дегенерирането на клетките, засилват имунната система.

алтернативна -медицина.далир.нет

Няма коментари: