петък, 15 август 2008 г.

Хрян с водка против хипертония

Аз страдам от заболяването на века - високо кръвно налягане. Зная, че при него лекарствата се пият доживот. Но ако можете да ми препоръчате някои билки, които допълнително да облекчават състоянието ми, ще ви бъда много благодарен. Искам да попитам и за народно средство против себорея.

Хрян се залива с водка за 24 часа. В емайлиран съд с дървена лъжица се смесват по 1 чаена чаша сок от моркови, ряпа, червено цвекло, мед, получената настойка, която също трябва да бъде 1 чаена чаша, също и сокът от 1 лимон. Приема се 3 пъти на ден по 1 супена лъжица преди ядене в продължение на 2 месеца. Сместа стои в хладилник, добре затворена. •В 1/2 л вода се слагат 2 супени лъжици мед, 2 супени лъжици оцет и 20 скилидки чесън. Сместа ври на бавен огън в продължение на 1/2 час. Кисне 1 час и се прецежда. Приемат се по 2 супени лъжици 3 пъти на ден преди ядене. Тази рецепта помага и при виене на свят и болки в гърдите.

•Смесват се по 100 г маточина и цветове от глог и 30 г дилянка. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 400 мл вряща вода. Кисне 1 час и се прецежда. Изпива се на 3 пъти през деня.

Рецепти за себорея

•1 чаена лъжичка трицветна теменуга се залива с чаша вряла вода. Сместа кисне 2 часа. С отварата се прави масаж на главата.
•Да се масажира главата с чай от лайка и невен, смесени с рициново масло в съотношение 10:1.


лекар.бг

Няма коментари: