понеделник, 17 май 2010 г.

Щастието влияе на здравето

Щастието е може би най-жадуваното чувство сред човешката раса. Балсам за всяко зло, но са много малко хората, които истински го оценяват. Някои дори вярват, че щастие не съществува, но усмивката носи емоция, остава единствено да поработите усилено, за да й се наслаждавате.

Експерти обясняват, че основната причина за търсенето и намирането на щастието е здравето. Редица учени изследваха връзката между положителните ефекти на радостта, вълнението, удовлетворението и сърдечните проблеми.

Учени от Колумбийския университет сравниха чувството на оптимизъм и депресия в повече от 1700 души. Резултатите показват, че рискът от сърдечни проблеми при най-щастливите хора намалява с близо 22% в сравнение с онези, които имат повече отрицателни емоции.

Колкото по-лошо е емоционалното състояние на човек, толкова повече негативи има за сърцето. Оказва се, че колкото щастието помага, толкова тъгата вреди. Проучвания показват, че негативните мисли и нагласи влияят на някои болести като астма, артрит, язва, както и други инфекциозни заболявания. Освен за себе си може би трябва да търсим хубавите неща и у другите, тъй като нашата радост въздейства на околната среда, което от своя страна също носи ползи.


кариерист.ком

Няма коментари: