четвъртък, 18 юни 2009 г.

Пречистете тялото за три седмици

Идеята да пречистим ударно тялото си с помощта на хапчета, специални сокове или пък лепенки по краката напоследък предизвика доста спорове в лекарските среди на Запад.

Използването на продукти с краткотраен ефект, често придружавани от гладуване, помага малко за изчистването на организма и често води до главоболие, повръщане и умора.

Истината е, че организмът ни е напълно способен да се пречисти сам. Можем само да му помогнем с една съвременна програма за детоксификация. Доказано е, че подходящата храна и стил на живот ще намалят токсините в тялото ви, а оттам ще свалите и от теглото си, пише в. “Таймс”. Британските лекари Аманда Ърсъл и Сибил Капур ви предлагат разтоварваща програма в 3 седмици за пролетта:

Първа седмица

Дните от 1 до 7 са особено важни. Всеки ден трябва да правите следните стъпки:

1. Пийте по 3 чаши натурален сок и яжте по 3 минипорции сутрин, обед и вечер. Общото количество на калориите не трябва да надвишава 1200.
2. Смесете 1 супена лъжица фибри от индийски бял живовляк (псилиум) в 250 мл вода. Капнете вътре и малко сок от лимон. Пийте такъв сок по 3 пъти на ден. Прочиства и засища.
3. Пийте 3 пъти на ден по 200 мг екстракт от билката магарешки бодил. Съдържа много ценни антиоксиданти.
4. Пийте по 2 л минерална вода на ден.
5. Откажете се от алкохола.
6. Намалете наполовина количеството на напитките, съдържащи кофеин.
7. Ежедневно правете упражнения и след това вземайте горещ душ.

Втора седмица

1. През първата седмица трябва да сте свалили 1,5 - 2,5 кг. Освен това вече е започнало изхвърлянето на токсините. През втората седмица трябва да продължите да намалявате теглото. Целта е да свалите още 1 кг, като хапвате по 3 балансирани яденета на ден.
2. Избягвайте храни, в които има диоксини. Те преминават от торовете през водата и почвата и накрая се явяват в храната. Избирайте нискомаслено сирене и много тънки парчета месо. Яжте мазна риба като сьомга, скумрия и риба тон.
3. Откажете се от токсичните почистващи препарати и се върнете към старите методи. Почиствайте мивките с топла вода и сода бикарбонат. Прозорците лъскайте с оцет, а дървените повърхности със зехтин.
4. Купете си саксии за вкъщи. Растенията ще овлажняват въздуха в стаите.

Трета седмица

За две седмици трябва да сте свалили между 2,5 и 3,5 кг, както и да сте намалили токсините в храната си. В третата седмица трябва да усвоите навици, които ще имат по-дълготраен ефект:

1. Винаги започвайте деня с плодов или зеленчуков сок.
2. Намалете темпото. Опитвайте да се храните в спокойна атмосфера, като дъвчите добре всяка хапка.
3. Разпределете храненията на равни интервали през деня.
4. Намирайте време за упражнения по дишане. Дълбокото, ритмично поемане на въздух дава повече кислород за всяка ваша клетка.
5. Борете се със стреса. Ароматерапията е много добър подход. Палете ароматични свещи вкъщи и прибавяйте масла във ваната, действа много успокояващо.

24часа.бг

Няма коментари: