петък, 21 ноември 2008 г.

Цигарите зад борда – чудесно!

Отказвате цигарите? Поздравления! Отново имате енергия, кожата ви възстановява хубавия си тен, сетивата ви отново се пробуждат. Ето някои трикове, за да затвърдите успеха си.
Започнете да дишате!
Три дни след последната цигара количеството въглероден двуокис в кръвта ви е рязко намаляло и кислородът се усвоява по-добре. Неочаквано започвате да дишате по-леко, чувствате се подмладени. Това е момента да увеличите капацитета на сърдечно-съдовата си система, като се отдадете на спорт, без обаче да се претоварвате. Подходящи за целта са плуването, разходките на чист въздух, тичането в парка или малко градинска работа.
След 3 – 5 дена тенът ви ще се възстанови!
Никотинът вреди силно на циркулирането на кръвта в организма. Ако бъде отстранен, лицето отново започва да се оросява и кожата получава всички хранителни вещества, които се съдържат в кръвта. Можете да улесните този процес, като изпивате поне литър и половина вода на ден. Освен това пийте и натурални сокове или чайове. Вземайте и витамин Е. Всекидневно използвайте специален хидратиращ крем за изтощена кожа.
До 1 – 2 месеца апетитът ви ще се стабилизира!
Никотинът потиска апетита. След като спрете цигарите, желанието ви да си похапвате рязко нараства, но по-късно постепенно се укротява. Затова бъдете внимателни и не се поддавайте всеки път на изкушението да сложите нещо в стомаха си. Ако все пак не можете да се сдържате, пийте течности между храненията и приемайте питателна, но не калорична храна. Яжте нещо солено, за да огладнявате по-малко. В случай, че не сте в състояние да овладеете апетита си, помогнете си с някоя хранителна добавка, която засилва усещането за ситост и така улеснява отслабването.
След 3 – 6 месеца ще регулирате теглото си!
Изпушването на една цигара изгаря около 10 калории. Чрез подходяща храна ще успеете да регулирате метаболизма си. Бъдете разумни, без да изпадате в крайности. Затова заменете шоколада с кисело мляко (обикновено съдържа 55 килокалории на 100 г), с шепа фъстъци (193 калории на 100 г сурови фъстъци) или с 2 – 3 зрели домата (18 калории на 100 г). Главният ви коз обаче е спорта. Не забравяйте, че един час ходене изгаря толкова калории, колкото 25 цигари. Стига да не живеете прекалено далече, ходете пеша на работа, изкачвайте стълбищата и избягвайте асансьорите.

маги.триада.бг

Няма коментари: