понеделник, 24 ноември 2008 г.

Цитрусово пречистване

Имате ли чувството понякога, че каквото и да хапнете ви тежи на стомаха, подувате се и даже ви боли? Обикновено причина за това е лошото храносмилане, което води до образуване на т.нар. шлакове. Нарушава се чревната флора, а понякога се получава и разширен стомах. От лошото храносмилане страда също и апендиксът.
А доброто функциониране на чревния тракт е много важно, защото там става усвояването на водата, солите и витамините.

Когато поемаме храна, бедна на "фибри", става забавяне на перисталтиката на червата (лениви черва), чревните бактерии се размножават бързо, и произвеждат газ-метан. Резултатът е: натиск върху стомаха, издуване, болки и газове.

Решението на проблема е в цитрусовите плодове! С цитрусова диета не само ще се предпазите от тези неприятности, но и в рамките само на една седмица може значително да намалите теглото си. Освен това ще изчистите организма си, ще подобрите чревната флора, ще премахнете болките в стомаха. Цитрусовите плодове ще подобрят метаболизма ви и ще ви заредят с така нужните за борба с грипните епидемии витамини.

Защо да ядем плодове

Плодовете са съставени предимно от вода и прости захари (фруктоза), а те лесно се усвояват. Да не забравяме и баластните вещества (целулозата), които са като "метла" за червата.
И още 4 причини:
Плодовете са антиоксиданти, както и зеленчуците. Останалите храни, съдържащи животински протеини и варивата са носители на токсини и организмът се стреми да ги елиминира.
Плодовете пречистват организма, внасяйки в него вода, минерали и витамини.
Плодовете са най-лесно смилаемата храна, която отива директно в тънките черва.
Плодовете ни зареждат с достатъчно енергия, чрез лесно усвояемите прости захари.

Кога да ядем плодове

Малко хора можем да видим, които посягат към плодовете просто така, не след обяд като десерт или след вечеря. Ако погледнем менюто в ресторантите, винаги плодовете са на последната страница, т.е. ядем ги, когато сме вече с пълен стомах, натъпкан с хляб, мазнини, протеини. А всичко това трябва да се преработи от организма и изисква определено време за различните видове храни. С две думи, не е препоръчително да ядете плодове за десерт защото:
Чакайки реда си бързо ферментират в стомаха.
Храносмилането се забавя.
Наблюдава се разделно смилане на храните в стомаха.
Образуват се газове в червата и се подува стомахът.
При яденето само на плодове обаче, стомахът не реагира с болки и газове, напротив - смилането и асимилирането става много бързо, безболезнено е ефикасно.

сайл.ензо-стайлинг.инфо

Няма коментари: