четвъртък, 30 октомври 2008 г.

Повече внимание на ежедневната си диета

Да обръщаме повече внимание на ежедневната си диета.

Когато менюто ни се състои от еднообразна храна, бедна на витамини, организмът се затлачва с хранителни отпадъци, които гният и ферментират в него и могат да предизвикат поредица от болестни увреждания.

Неправилното хранене води до:

Обща умора и отпадналост. Това е сигнал за започналото замърсяване на нервните канали, което може да доведе до поява на остеохондроза на прешлените или шипове, поява допълнително на главоболие, слаба болезненост на мускули и стави. Извън симптоматиката на кое да е заболяване това говори за пренасищане на организма със сладко и захар и храни, които не са подходящи за конкретния човек.

Проявяване на алергии. Това сигнализира, че организма се стреми да се пречисти от затлачване. Като алергени могат да действат различни неща от заобикалящата ни среда: от храна, лекарствени препарати, през неща като битов прах, козина от животни, чак до цветен прашец, и много други. Ако затлачването е пределно силно, то се наблюдават кашлица, дори астма, сълзене от очите, появата на храчки, при жените се появяват течения, изменения на кожата (като псориазис, екзема), диабет и други. Това е ясен сигнал за неправилно хранене.

Неправилното хранене в по-дългосрочен план води до болести на застояването и отлаганията. Получават се кисти, фиброми, папиломи, полипи, аденоми, тромбофлебити, тумори, затлъстяване, оттичания и мастни отлагания. Откриването на папиломи по тялото на човек означава, че той може да има полипи в една или друга част на дебелото черво.

При лошо усвояване на белтъчините, в ставите и мускулите на човек се отлага пикочна киселина. Това води до деформации на съединителната тъкан на органите или ревматизъм и полиартрит.
В тежка форма на затлачване на организма се затруднява и дори спира правилното протичане на нервни импулси в тялото ни. В резултат на това се получават парези, паралич, болест на Паркинсон и т.н.

В случай, че не обърнем внимание на сигналите, които тялото ни дава всеки ден, неправилното хранене може да допринесе до поява на сериозни и необратими болести като рак. Това означава, че организмът не може да компенсира онова, което не му достига и да се справи с хранителните отпадъци, които не са му нужни, поради което се рушат неговите клетки и органи.


докторбг.ком

Няма коментари: