четвъртък, 30 октомври 2008 г.

Инфаркт по време на любов

Ако се появят сърдечни проблеми, мъжът трябва да се съобразява с възможностите си.

Когато човек се разболее, той несъзнателно се отказва от всичко, което отнема или намалява жизнените му сили. Затова всяка тежка болест измества сексуалните желания. Организмът сам ги потиска, намалявайки нивото на половите хормони. Но когато състоянието се стабилизира, при повечето хора, особено ако са мъже, се пробуждат и сексуалните потребности.

Сърдечните болести ограничават интимния живот

Най-често интимният живот се ограничава от сърдечните болести. По време на любовен акт пулсът на мъжете може да стигне до 130 удара в минута, а кръвното налягане - до 180/ 100 и повече. Това е доста голямо натоварване. При мъжете със здраво сърце всички показатели бързо се връщат в нормата.

Но ако сърцето е болно, възстановяването на нормалното състояние става много побавно. При хипертонична болест II стадий, стенокардия, след прекаран инфаркт или след поставен байпас, се появява риск от задълбочаване на заболяването.

Инфаркт по време на физическа близост може да сполети и хора със здраво сърце. Такива случаи са крайно редки, но все пак ги има. Медицинската статистика сочи, че на 50-годишна възраст това се случва с един на един милион мъже, и то ако е сексуално активен цял час. При мъж на същата възраст, прекарал инфаркт, вероятността от сърдечен пристъп се увеличава.


чудеса.нет

Няма коментари: