вторник, 7 октомври 2008 г.

Капаните на наднорменото тегло (първа част)

Ако растителните фибри и диуретичният чай са едва ли не единствената ви храна, защото така се надявате да се освободите от излишните килограми. Тук ще ви посочим някои от основните грешки, които се правят при започване на диетично хранене.

1. Може да се отслабне с диуретични средства. Вярно е, че теглото ви ще се намали, но това ще е за сметка на загубата на течности. Така организмът се обезводнява, има опасност за функцията на бъбреците,ако свалите много килограми за кратко време.

2. От приемането на слабителни има две ползи: прочистване плюс отслабване. След първия опит организмът ще се почувства прочистен, но ако прилагате този метод всеки ден, червата ще изгубят естествената си микрофлора.

3. Чайовете за отслабване са безопасни. Абсолютно безвредни препарати не съществуват. Ако не отчетете противопоказанията, можете да си навлечете гастрит и хронично стомашно разстройство.

4. Прочистване от шлаката. Всички прочистващи средства - чайове, таблетки и диети изискват повишена употреба на течности – в противен случай ще доведат до проблеми със здравето.

5. Добра не е тази диета, която е помогнала и на други. Резултатите от диетите са много индивидуални и ако някой е отслабнал с 20 кг, при вас те може да са само 2. Не забравяйте едно от златните правила на диетите - не трябва да се измъчвате с хранене, което не ви носи удоволствие.

6. Може да се отслабне, ако се пропуска обеда. Някои действително се хранят по два пъти дневно и това е норма за тях. Но този режим на хранене няма нищо общо с отслабването, нито пък с препоръчителния общ режим от поне 3 хранения дневно. Ако пропуснете обяда, най-вероятно на вечеря ще ядете почти два пъти повече.

7. Един празник няма да попречи на диетата. Избягвайте всякакви празненства, когато сте на диета, защото последствията за нея може да са катастрофални. “Само едно парченце” едва ли ще ви спре. Не само ще си върнете старите килограми, но вероятно ще натрупате и нови.

8. От понеделник започвам диета. Ако обичате да си похапвате, не се опитвайте веднага да преминете на диета. Вашият организъм ще възприеме това като глад: здравословното ви състояние ще се влоши, работоспособността ще намалее. По- добре намалявайтепостепенно количествата храна.

9. Ако в рода ми има хора с тегло над нормата, никога няма да бъда слаб. Частично това е вярно, от самите вас зависи да не достигнете техните килограми и да ограничавате количеството храна, което приемате всеки ден.

10. С излишните килограми изчезва и целулитът. Това може да се случи, но само ако успоредно с диетата, вземете мерки и за справяне с целулита. Много често "портокаловата кожа" "украсява" именно слабите бедра.

докторбг.ком

Няма коментари: