вторник, 23 септември 2008 г.

Спукани капиляри-причини и лечение

Както казва Ръдиард Киплинг „И най-глупавата жена може да се справи с най-умния мъж, но с глупака не може и най-умната”

Няма нещо, с което жените да не могат да се справят, какво пък са едни капиляри? Каквото и да ни се случи ние жените знаем как да се справим с проблема. Какво са всъщност капилярите освен –грозни петънца? -Капилярите се намират под най-горния слой на кожата –епидермис. Една от функциите им е да снабдяват кожата с хранителни вещества. Какво ни причиняват? - Има два вида козметични заболявания на капилярите – това са спуканите капиляри (купероза) и разширените.

От купероза страдат хора над 20 години.Когато се спукат капилярите причиняват малки червени точи върху кожата, а когато са разширени те стават видими върху лицето и имат червеникаво лилав цвят. В най-лошия случай при не лечение, настъпва етапа на „червеното акне”, когато само оперативната намеса помага.Мъжете са по-предразположени към спукани капиляри, които се пукат около носът им и това често е голям проблем, защото им придава вид на пияници с червени носове. При жените това се появява по бузите, около ноздрите и по краката Но за разлика от жените- мъжете никога не питат и не се интересуват за проблемът си, макар да го осъзнават и той да ги мъчи. Така че, мили дами, ако нямате този проблем , а половинката ви го има прочете пълния текст и му помогнете да преодолее проблема си. Трябва, обаче да действате –хитро!

capillary
Причините за тези козметични заболявания са много, в зависимост от типа кожа и начин на живот.Най-често срещани са при сухите тънки кожи. В следствие на лишеи, които се образуват при сухата кожа, която се бели –при беленето –капилярите се пукат. Подобен е й случаят при слънчевите изгаряния, когато се белите.Причина може да е и ако често и рязко променяте теглото с разтягането на кожата или свиването й, се причиняват спуквания и разширения. Студът, също е основен причинител на купероза.

Превенцията е много важна! В повечето случаи спуканите капиляри се предават по наследство, ако родителите ви имат, трябва много да внимавате! Използвайте овлажнителни кремове с UV защита. Тютюнопушенето е много вредно, както и резките промени на теглото. Ползвайте по-мазни кремове. Ако капилярите са ви се появили преди няколко месеца или от година две, ползвайте анти-руж кремовете на Avene и Galenic или класика в жанра са KORFF с тяхната серия – „C Normalizer”, които са специализирани в лечението на купероза. Куперозата е лечима при своевременно и редовно прилагане на продуктите от серия KORFF „C Normalizer”, чиято авангардна формула, в хода на лечението, възвръща блясъка и здравето на кожата, а жената своето спокойствие. Ако капилярите ви са от години и има тенденция да се увеличат, то тогава се консултирайте със специалист козметик или дерматолог. Премахването им става посредством лазер и е много ефикасно.
Разбира се от голямо значение е и начина ви на живот –особено при жените причините за разширяване на капилярите и вените са: мазнини, висок холестерол, прекалено излагане на слънце и застоял начин на живот. Така че , скъпи дами, грижете се за себе си и обръщайте внимание на кожата си навреме!


нонблонди.ком

Няма коментари: