вторник, 2 септември 2008 г.

Силата на мисълта е добро .... лекарство

ТОВА, КОЕТО НЕ ЗНАЕМ

Има такъв вид психотерапия, която хипертоник може да усвои напълно самостоятелно, и сам да контролира кръвното си налягане. Смята се, че автотренингът е начин за пълен контрол над собственото състояние. То трябва да се разглежда като начин за възстановяване на физическите и душевните сили, за преодоляване на високото кръвно налягане. Например, ако вие изпитвате страх пред ново начинание или изпит и кръвното ви налягане е скочило значително нагоре, с помощта на автотренинга може да се постигне преодоляване на този проблем.

РЕЗУЛТАТЪТ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ Е НЕВЕРОЯТЕН
• Нормализира се високото кръвно налягане.
• Подобрява се сънят.
• Преодоляват се умората и болката.
• Възстановяват се силите.
• Нормализира се и се стимулира работата на мозъка, както и неговата способност да работи повече и по-добре.

ВНИМАНИЕ!
- Автогенната тренировка трябва да се провежда сутрин веднага след събуждане и вечер преди заспиване. Сутрешният автотренинг отпуска организма и го активира за деня. Автотренингът, който се прави вечер, активира отделните органи да работят нормално и през нощта. Има се предвид работата на сърцето, на черния дроб и на бъбреците.

ТОВА Е МНОГО ВАЖНО!
- Много хора си мислят, че повишеното кръвно налягане може да повлияе само на дейността на сърцето. Но всъщност при повишено артериално налягане се променят и свойствата на кръвта. Тя става по-гъста, тече бавно и от това може да пострада практически всеки орган. Също така при хипертония и при хипотония се нарушава обменът между тъканите. А последствията не са от приятните: вие можете да започнете изведнъж да пълнеете или да слабеете.


блитц.бг

Няма коментари: