вторник, 9 септември 2008 г.

Как да се храниш здравословно навън

Излизаш на вечеря с приятели, но те не са на диета като теб, какво да правиш?
Това, че си на диета не означава, че не можеш да се впишеш в компанията. Ето няколко съвета как да подбереш менюто си когато си навън.

Съвет номер 1: Ако си на диета и си на ресторант избягвай хлебчетата. Независимо от това, че се изкушаваш от миризмата, трябва да се научиш да се контролираш. Този самоконтрол ще ти бъде много полезен и по нататък, когато решиш да се пребориш с някой вреден навик, например.


Наблегни на рибата. В сравнение с пилешкото, или телешкото ястие, рибата съдържа два пъти по малко мазнини( стига да не е пържена естествено). А и е много полезно да имаш поне веднъж на седмица рибна ястие в менюто си.

Червеното вино е колкото вкусно, толкова и полезно. Една чаша червено вино може да ти помогне да намалиш холестерола, да събудиш метаболизма си, и ще поддържа ниски нива на кръвната ти захар.

Доматеният сос е за предпочитане когато си на диета. Ако вече си избрала паста, не добавяй нови калории към нея. Избери нещо по-леко, например доматен сос. За разлика от другите тежки и калорични сметанови сосове, доматеният няма да те накара да се чувстваш като чели си се подула от всякъде.

Ако си си поръчала нещо, което върви със сос, помоли да ти сервират соса отстрани. Така сама ще можеш да контролираш колко си слагаш. Хубаво е да не се увличаш със сосчетата, колкото и да са вкусни, някои от тях са доста калорични. А това може да провали и цялата ти диета.

От време на време можете и да се поглезите. Няма да си навредите чак толкова, ако си позволите да хапнете един десерт. Не е хубаво да лишавате организма си от шоколада или другите малки изкушения. Ако всичко се приема в умерени количества, всичко ще е наред.

И накрая - правилната стойка по време на хранене е много важна за храносмилането. Ако изправиш гърбът си когато се храниш, едно ще изглеждаш по-добре, две ще избегнеш проблеми с гръбнака и три храносмилането ти ще бъде по-правилно.

Още нещо - два дни са напълно достатъчни да прочистиш организма си. Яж само сурови плодове и зеленчуци, и пий фрешове. След вторият ден захрани с нещо постно, и не много мазно. Можеш да добавиш и ядки и протеини. Но внимавай с диетата. След два дена организмът започва да разгражда мазнини, които е натрупал преди започването на диетата, това може да доведе до доста проблеми, ако се постъпи безотговорно.


козметиката.ком

Няма коментари: