неделя, 17 август 2008 г.

Знаете ли, че...

Знаете ли, че:

1. Увеличавайки нивото на витамин Д ще ви помогне да намалите риска от сърдечносъдови заболявания. Учените са установили, че хората с ниско ниво на витамин Д са два пъти по склонни към риск от сърдечни атаки, отколкото тези с високо ниво в кръвта. Основният източник на витамин Д е слънцето, но също е добре да увеличите приема му в ежедневното меню – повече консумация на риба, жълтък от яйце, гъби.

2. Увеличавайки в менюто си консумацията на моркови и спанак – това ще ви помогне да запазите зрението си през годините. Причината за това е наличието на каротиден лутеин, който предпазва очите от увреждане.

3. Намалявайки използването на сол може да намалите риска от сърдечносъдови заболявания. Максималният прием е 6г за ден, затова може да заместите овкусяването на салатата с лимонен сок и подправки, като босилек.

4. Дневният прием на рибно масло помага на хората с артрит да намалят взимането на противовъзпалителните лекарства.

5. Всяка маслина е само 3 калории и съдържа витамин Е и антиоксиданти, които могат да ви предпазят от сърдечни заболявания.

6. Увеличавайки парчетата краставица в салата ще увеличите съдържанието на фибри (добре е за червата), витамин С и калий (помага за запазване на кръвното налягане).


козметиката.ком

Няма коментари: