вторник, 9 декември 2008 г.

Магнитните бури засягат най-силно хората с ниско кръвно

Магнитните бури са резултат на слънчеви изригвания в период на максимална активност. В Космоса се изхвърля огромно количество неизвестно вещество.

Част от него, движейки се с 1000 км в секунда, за 1-2 дни достига Земята. Потокът се удря в магнитното й поле и провокира колебания, известни като магнитни бури.

Те нарушават радиовръзките, изваждат от строя навигацията на космическите кораби, понякога и енергийните системи, но основно влияят на хората.

Доказано е, че живите организми (животните също реагират, и то много по-рано от човека) са малко чувствителни към силните изригвания и много към слабите и средните.

Феноменът се обяснява с факта, че реагираме само на определена честота на магнитното излъчване. Известно е, че негативното действие започва денонощие преди “критическия” ден и влияе на всички органи.

Най-важното в дните на магнитни бури е да не преяждате, което може да послужи като тласък за сърдечен пристъп.

Сърцето и мозъкът може да се окажат без кислород заради това, че кръвта е преразпределена в полза на претъпкания стомах. Лекарите препоръчват предимно лека храна и фреш сокове от кисели плодове и зеленчуци.

Последните са ценни поради високото съдържание на микроелементи: калий, магнезий, мед и йод. Включете в менюто варена риба, морски продукти, мляко.

Много полезни са ястията от бобови култури: грах, леща, фасул. Картофите варете обелени, за да запазите калия в състава. Ябълките и морковите консумирайте печени.

За десерт - стафиди, сушени кайсии, орехи и мед. Незаменими са и бананите. И още специалистите съветват да носите украшения от кехлибар, които отразяват електромагнитните вълни.

РАЗХОДКАТА В ХВОЙНОВА ГОРА СЪЩО ОТСЛАБВА ДЕЙСТВИЕТО НА МАГНИТНИТЕ БУРИ

Хората с хипотония са като замаяни, защото кръвното им пада още повече. В неблагоприятните дни може да ви спаси народната медицина. Прекрасно помагат екстракт от женшен, златен корен или розова радиола и настойка от китайски лимонник.

Ако се страхувате, че от тях ще си развалите съня или ще станете раздразнителни, препоръчваме ви следното лечение: сутрин и през деня преди хранене пийте по 30 капки течен екстракт от елеутерокок (има го в билковите аптеки), а в промеждутъците между храненията - чаша силен чай от мента.

Преди сън изпийте чаша чай от маточина с мед и 20 капки настойка от валериана.

селенабг.ком

Няма коментари: