сряда, 24 септември 2008 г.

Яйцето от пъдпъдък действа като виагра и регулира кръвното

Яйцата от пъдпъдък засилват потентността, твърдят птицевъдите у нас. Българско изобретение бил коктейл "Младост". В него има 120 мл Кока Кола, 20 мл коняк или ром, парче лимон, 1 лъжичка захар и 2 пресни яйца от пъдпъдък. Сместа се долива с газирана вода.

Ефектът от питието е поразяващ. Мъжете били без засечки. При това питието излиза под левче, докато виаграта е 30-40 лв. Няма и опасност от предозиране, за разлика от синьото хапче на "Пфайзер". След 1-2 коктейла мъжката мощ достига невиждани мащаби и размери, казват опиталите питието. 100% била гаранцията, че жените няма да останат разочаровани.

Причината за чудодейния ефект е в уникалните качества на пъдпъдъчите яйца. В тях има много фосфор, желязо, микроелементи и ензими. Те са богати на минерали и витамините А, В1 и В2.

Съотношението между натрий и калий в яйцата пък ги прави подходящи за лечение на високо кръвно, сърдечни проблеми и анемии. Препоръчват се още при лабилна нервна система, белодробна туберкулоза, диабет и язви. Подобрявали обмяната на веществата, тонуса, образуването на кръв. Птичият продукт имал антиалергично действие и укрепвал имунната система. В Япония всеки ден се давало по 1 пъдпъдъче яйце на децата за подобряване на апетита и развитието им.

Ето защо родните стопани, в последно време, са луднали да гледат пъдпъдъци. Манията достига размерите на епидемия. От 66 фермери, учредили на 28 юни 2000 г. Национално сдружение на отглеждащите пъдпъдъци, в него вече искат да членуват над 170 стопани. Причината за бума е възможността за прилични доходи, и то без да трябват много пари за начало на бизнеса. 500 лв. са достатъчни за достатъчни за микроферма от 100 пъдпъдъка носачки. С нея при късмет се докарват по 400-450 лв. доход месечно. Какво показват сметките?

Инкубатор за 200 яйца струма 100-150 лв. За 100 носачки трябва да се купят около 200 пилета. Причината е, че женските в стадата от пъдпъдъци са 50%, но до четвъртата седмица трудно се разпознават от мъжките. Едноседмичните пилета се продават по 1 лв., или за всичките трябват 200 лв. Още 100-150 лв. излизат клетките. Или общата инвестиция за фермата е около 450-500 лв. След 2 месеца фермерите ще имат собствени яйца от пъдпъдъците, които да се залагат в инкубатора. Така стопаните ще започнат да увеличават собствените си стада и да изплащат вложените средства.

Статистически пъдпъдъкът снася по 0,9 яйца на ден. При 100 носачки се получават 90 яйца дневно. За 1 месец това са 2700 яйца. Доскоро те се изкупуваха по 15 ст. В момента цената им падна до 10-11 ст. заради свръхпредлагане. Ако се продадат всичките яйца, се вземат поне 270 лв. месечно. Или инвестицията се откупува за 1-1,5 месеца. Това обаче е при условие, че цялата продукция се реализира, което вече е трудно. Затова от съюза на птицевъдите предупреждават стопаните да не се захващат с този бизнес без сключен договор за продажба на яйцата. Защото птичият продукт издържа не повече от 15-20 дена в хладилник, без да се развали.

Пазарът на пъдпъдъците и яйцата е в ресторантите по курортите и качествените хотели.

удома.ком

Няма коментари: