вторник, 4 ноември 2008 г.

Достави си витамини, минерали и микроелементи

Осигуряване на препоръчваните дози витамини, минерали, микроелементи и други важни вещества, чрез природни продукти и обогатени храни.

Природните продукти са извлечени от лечебни растения, плодове, зеленчуци, семена, ядки, мед, водорасли и други храни. Изходните суровини са отгледани в екологични условия, без примеси от изкуствени вещества. Те се приемат като таблетки, дражета, етерични масла, сиропи, гелове и в други форми. При производството им са въведени авангардни фармакологични технологии, като хелатни форми, възможност за забавено освобождаване в организма и други. Природните продукти са важна част от лечебния процес и профилактиката на заболяванията. За разлика от синтетичните лекарства те нямат странични ефекти и не водят до натрупване на свободни радикали в организма. Чрез тях се запълва съпътстващия болестите дефицит от витамини, минерали, аминокиселини и други хранителни вещества. Има природни продукти, които изчистват организма от свободни радикали и токсини. Други осигуряват храносмилателни ензими, млечнокисели бактерии и важни за организма субстанции. Някои от природните продукти (билките и лечебните растения) имат изразен лечебен ефект и могат да бъдат използвани като основно (при леки и средно тежки форми на болестите) или като помощно (при по-тежки форми) лечебно средство.

Все по-честа практика е масово употребявани храни и напитки да се обогатяват с витамини и минерали за профилактика на различни заболявания. Като най-стар такъв продукт можем да отбележим йодираната сол. Поради изключителното значение на калция за профилактиката на много заболявания, все по-голямо значение имат обогатените с него храни – най-вече млечни произведения.

Уникално за българския пазар е киселото мляко Верея Калций, обогатено с калций и предотвратяващо остеопорозата при редовна употреба.


здравейя.ком

Няма коментари: