Чесънът се използва при зъбобол. Три скилидки чесън се счукват с малко сол, след което се поставят върху марля и се пристягат силно с бинт от външната страна на бузата до болния зъб. Държи се час и половина.
Моля ви да публикувате някои народни рецепти, свързани с лечебните свойства на боба и чесъна - най-достъпните за всеки българин продукти. Станимир Георгиев, Бургас
Бобът се използва при подуване и травми на ставите, съпътствани от болки. Взима се 1 кг зрял бял боб и се опича. След това се смила и пресява през сито за брашно. Разделя се на 4 равни части. Една кафейна лъжичка се слага в 100 г вода и ври 1 минута. Пие се на глътки, неподсладено, като накрая се изцежда утайката и изцеденото се изпива. Така приготвеното “кафе” от боб се пие по три пъти на ден 30 минути преди ядене. След като се употреби едната четвърт, се прави пауза от 5 дни. След втората порция (или след изпиване на половината) се почива 10 дни, а след третата - 5 дни. След изпиване на целия килограм, ако все още няма подобрение, се продължава с ново количество “кафе” от боб по 1 път дневно.
Чесънът се използва при зъбобол.
Три скилидки чесън се счукват с малко сол, след което се поставят върху марля и се пристягат силно с бинт от външната страна на бузата до болния зъб. Държи се час и половина. Трябва да се знае, че отшумялата болка не означава излекуване на зъба и прегледът при зъболекар е неизбежен.
При високо кръвно налягане - голяма глава чесън се изчиства, счуква се със сол и след това се добавя 1/2 кафейна лъжичка олио. Получената смес се поставя на марля и се пристяга с кърпа към извивката на лявото стъпало. Обува се чорап и остава така през нощта. Ако се появи парене на мястото, превръзката се разхлабва. На сутринта компресът се сваля. Манипулацията се прави най-малко три пъти в 3 последователни дни, до постигане на ефект върху кръвното налягане.
булпрес.нет
Няма коментари:
Публикуване на коментар