вторник, 23 септември 2008 г.

Природна аптека - Яйчените черупки свалят кръвното налягане

Стара истина е, че природата е добър лечител. Нейните дарове церят или подпомагат лечението на доста заболявания. Ето няколко рецепти.

При високо кръвно налягане
Яйце с черупката се потапя в силен ябълков оцет колкото да го покрие с 2 пръста отгоре. Стои, докато черупката се разтвори. От получената смес се приема 3 пъти дневно по 1 супена лъжица.

При страхова невроза
2 чаени лъжички жълт кантарион се попарват с 1 чаена чаша вряла вода. Запарката престоява 10 минути и се прецежда. Сутрин и вечер се изпива по 1 чаена чаша топла запарка.

При гъбички по краката и ноктите
Пресни корени от полски бъз се варят 6 поредни вечери във вода в продължение на 20 минути. След 5-ата баня раните между пръстите зарастват. Ако ноктите не се изчистят напълно, процедурите продължават. Преди всяка баня ноктите се почистват добре с ножичка и пиличка, а след това се мажат със салицилов спирт.

При косопад
Разбиват се добре 300 мл рициново масло, 30 мл коняк и 1 прясно яйце. С получената смес се мажат корените на косата. Тя помага и за премахване на пърхута.

При ударено и навехнато
Два пъти дневно се правят лапи от смлян на брашно ориз, сварен с вино и вода. Прави се до прочистване на раната, след това се маже с мехлем, докато зарасне.

При шипове
Парче хума с размерите на яйце се изпича леко и се залива в дървен или стъклен съд с винен оцет, докато се получи гладка маса. С нея се маже болното място, като се прави компрес с найлон от вълнен плат. Престоява не повече от 3 часа. После мястото се почиства. Мазането става вечер или късно следобед. След почистването да се прави масаж.

При цистит
В 500 мл вряла вода се сипват по 1 шепа смрадлика и лайка. Вари се 10-15 минути, престоява 5 минути и се излива в съд. Болният стои над парата, докато тя изстине (съдът се увива с плътна памучна кърпа или одеяло, за да не се охлади бързо). Циститът изчезва след 2-3 такива процедури.


новинар.нет

Няма коментари: