петък, 11 юни 2010 г.

Съвети при високо кръвно

1. Сутрин,обед и вечер - 10-15 минути преди ядене - да се изпива по една кафееена чашка отвара от: по 1суп.лъжица маточина, чубрица, бъзов цвят и 2суп. лъжици млади клонки от бъз (свирчовина) в 800мл вряща вода и на тих огън врат 20 минути. Като изстине се прецежда. Диета: - вегетарианска храна, слабо солена. Алкохол, тютюн, люто, кисело не! Първите три дни от започване на лечението добре е болният да яде сутрин, обед и вечер по 500г кисело мляко, разбъркано с 1/2 до 1 непълна супена лъжица хрян, настърган и то без хляб. От тази диета, артериалното налягане спада бързо, след което може да се приложи казаната диета и разнообразявана така: Преди обяда и вечерята да се изяжда по една салата с чесън и пресен лук с магданоз по равни части с малко винен оцет и зехтин на вкус, а след ядене да се взима по 1-2 чаени лъжички балканска чубрица стрита на прах.

Вместо вода: - да пие отвара от полски хвощ, дива коприва, пача трева и шипки плод по 100г.От тази смес 2супени лъжици се запарват в 600мл вряща вода, врат 10 мин. Като изстине се прецежда. Ефикасно е да се пие отвара от две издънки по 30 см бяла черница, нарязват се и се варят в 1 литър вода , да остане на половина. Оставя се да изстине и се изпива за половин ден.

2. Два часа след ядене: да изпива по 1 чашка от 75мл отвара от: исландски лишей,глог -цвят, листа и плод, и бъзов цвят по 100г, буков мъх, дилянка - корени и мащерка по50г. От тази смес 2 супени лъжици се запарват с 500мл вряща вода и врат заедно с 3 ядки от праскова 10 минути. Като изстине се прецежда.

3. Вечер преди лягане - на черния дроб се поставя торбичка напълнена с топла лапа от печен, обелен, нарязан и полуизстискан кромид лук, забъркан с 1/2 чаена лъжичка пудра захар. Такива торбички се поставят на бъбреците, отгоре им се поставя вестник и вълнен бинт, а на главата се поставя "шапка" като торбичка, напълнена или с пресен хлебен селски квас (забъркан отпреди 4 часа, за да тегли по-добре) от типово брашно, засилен с една чаена лъжичка настърган хрян; или пък шапка напълнена с бяла глина - хума, забъркана с вода и оцет на половина и отгоре вълнена шапка и така се спи. Лапите се държат цяла нощ или докато досадят.

4. Сутрин - сух четков масаж на цялото тяло, последван от фрикция на подмишниците, корема, половите органи и сърцето с хладка вода, а след обличане 10 дълбоки вдишвания с бавни движения.
Важно:

*На слънце (от 9 до 17 часа), а също при вятър, мъгла, студ, сняг - без шапка да не се ходи, влошава болестта.

*Преди да започнете лечението, не забравяйте главното правило: билките лекуват само 50% от болестта ви. Останалите приложения, като диета, бани, лапи, самовнушение и природосъобразен живот ще излекуват останалите 50%. Достатъчно е само половината от билките да си набавите за да имате нужния резултат от лекуването. За препоръчване е билките да се варят с дестилирана вода от аптеката, защото лековитостта им се увеличава най- малко с 25%.

бгстаф.нет

Няма коментари: