събота, 11 октомври 2008 г.

Цигарите и мъжете

1. Тютюнопушенето може да оказва негативно влияние както на мъжката, така и на женската способност за възпроизвеждане. А също така и на здравето на бъдещото дете!

2. Хормони на хипофизата
- при пушачите са налице понижени нива на такива хормони на хипофизата като лютеинизиращия хормон, фоликулостимулиращия хормон и пролактин. При пушачите с отчетено занижено ниво на пролактин е установена по-ниска степен на подвижност на сперматозоидите.

3. Качеството на спермата
на пушачите се влошава. Изследвания сочат по-ниска плътност на спермата и изменения в морфологията и в подвижността на сперматозоидите на пушачи. Подвижността на сперматозоидите на пушачи се влошава както под въздействието на самия никотин, така и заради продуктите на неговия метаболизъм. В резултат сперматозоидите на пушачите са по-слабо способни да оплождат.

4. Тютюнопушенето значително увеличава риска от възникване на импотенция.
Импотенцията може да се използва като показател за по-сериозни, но за момента прикрити проблеми на сърдечно-съдовата система. Увреждането на миниатюрните кръвоносни съдове на половия член, проявяващи се под формата на нарушена ерекция, могат да бъдат ранен сигнал и предупреждение за това, че пушачът рискува сериозни увреждания на главните артерии на сърцето.

Прекратяването на тютюнопушенето оказва благотворно влияние на половия живот както на мъжете, така и на жените.


екссмоукър.бг

Няма коментари: