сряда, 30 юни 2010 г.

За сваляне на кръвното

ЛУК, ИНДРИШЕ
Една средно голяма глава лук, нарязана на ситно, и 2 счукани на каша пресни листа от индрише се заливат с 1 чаена чаша студена вода и се оставят да киснат 6-8 часа.
Течността се прецежда и се изпива наведнъж сутрин на гладно.

ГЛОГ, ДЯВОЛСКА УСТА, БРЕЗА, БЯЛ ИМЕЛ, МАТОЧИНА, ЧЕРЕН БЪЗ, ДИЛЯНКА, ЧУБРИЦА
Вземат се равни количества цвят от глог и черен бъз, стръкове от дяволска уста и чубрица, листа от бреза и маточина, клонки от бял имел и корени от дилянка. Две супени лъжици от ситно надробените билки се заливат с 1/2 л вода и се варят 5 минути. След като изстине, чаят се прецежда и от него се пие по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди ядене.

ГЛОГ, БЯЛ ИМЕЛ, ДИЛЯНКА, МАТОЧИНА, ХМЕЛ, РЕЗЕНЕ
Вземат се 100 г цвят от глог, по 50 г клонки от бял имел и корени от дилянка и по 25 г листа от маточина, хмелови шишарки и плодчета от резене. Две супени лъжици от смесените билки се заливат с 3 чаени чаши кипяща вода и се оставят да киснат половин час. От прецедената запарка се пие по 3/4 чаена чаша 3 пъти дневно десетина минути преди
ядене.
Лечението може да продължи 1-2 години.


здраве.орг

Няма коментари: