сряда, 12 май 2010 г.

Нов метод за лечение на разширени вени

Процедурата, е предназначена за отстраняване на разширени вени от бедрата, прасците и глезените и съчетава два метода за отстраняване - захранвана флебектомия и хладна флебектомия, които отрязват вените чрез малка иригация в кожата. Методът също така използва супер осветяване, при което светлинен източник се поставя под кожата за да подчертае вени по време на процедурата.

Тази нова техника позволява цялостно и бързо отстраняване на малките разширени вени с малко пропуснати от тях, малко натъртване и отличен козметичен резултат.

По време на осветяването подпомагано от хладно флебектомичната процедура (LASP) пациентът е леко упоен, но остава в съзнание. Лекарят прави малка иригация до разширените вени и вкарва тънка нишка със светлинен източник в областта на разширените вени. Смес от физиологичен разтвор, лидокаин и адреналин се вливат в района, осигурявайки по-нататъшна упойка и изпъкване на вените, така че да са лесно видими. Осветлението в операционната зала е изключено, така че хирурга може да видите осветен вените под кожата.

Това е една от първите процедури по остстраняване на вени, която предлага максимална видимост за хирурга. Обикновено вените са картирани преди процедурата, което не е толкова ефективно.

LASP често се използва за лечение на разширените вени във връзка с лазерни или радиофреквентни процедури, които се прилагат в близост до главната вена в долната част на бедрото. С повече възможности, процедурата може да е по-добре насочена към индивидуалността на всеки пациент.


медикал.бг

Няма коментари: