петък, 12 март 2010 г.

Отвара от стафиди нормализира кръвното

Понякога лечението на хронични и дълго тревожили ни заболявания може да е лесно и много достъпно. Стафидите са пример за това как може да се пребори високото кръвно налягане.

Страдам от болестта па Века - повишено кръвно налягане, или както я наричат медиците - хипертония. Зная, че тя се лекува само с медикаменти, но Все пак Вие може би ще ми посочите алтернативен начин на лечение, тъй като съм убеден, че хапчетата колкото помагат, толкова и вредят. Аз имам освен това и язва и стомахът ми се дразни от прием на лекарства.

Предлагаме ви ефикасна народна рецепта:

•Отвара от стафиди сваля кръвното. 100 г стафиди се слагат в 1 чаена чаша гореща вода и се варят 10 минути. Сместа се изпива за 1 ден.

БИЛКОВ ЧАЙ ПРИ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ. 1 чаена лъжичка семена от копър се заливат с 250 мл вряща вода и се варят 3-4 минути. След това (само да се попарят) се прибавят по 1 чаена лъжичка листа от маточина и цвят от невен. Съдът се сваля от котлона и билките се оставят да киснат най-малко 2 часа, след което течността се прецежда. Пият се по 2 супени лъжици 3 пъти на ден преди ядене.


лекар.бг

Няма коментари: