петък, 6 ноември 2009 г.

Инсултът винаги изпраща предварителни сигнали

Инсултът на главния мозък е коварно заболяване. Настъпва мигновено, а последствията са частична пареза, нарушен говор, объркано съзнание, главоболие. Преживелите всичко това знаят колко време, сили и кураж са необходими за връщането към нормален живот.

Как да избегнем мозъчния удар

За профилактика на коварната болест трябва да се яде чесън и по един път на ден да се приемат по 1-2 ч.л. цветен прашец (до 5-10 дни).

Добре е болният да взима по 3 пъти на ден по 1 ч.л. настойка от преградки на орехи. Преградките от 3 кг орехи се заливат с 1 литър водка (ракия) и се оставят да киснат 14 дни. Курсът на лечение се провежда два пъти годишно и всеки от тях продължава докато се изпие цялото приготвено количество от настойката. Тази народна рецепта намалява риска от инсулт.

Инсултът винаги изпраща предварителни сигнали,

но понякога не им обръщаме внимание. И това не е правилно, тъй като взетите навреме мерки може да ни спасят живота. Запекът, задържането на урина, шум и тежест в главата, нощни кошмари и лош сън, хъркане, болки в мускулите, изтръпване на крайниците, пукане при въртене на главата, червени жилки по роговицата на очите и др. Търсете решение в лечение на високото кръвно налягане и наднорменото тегло.

Билколечението помага много, но заедно с него се прилагат задължително предписаните от лекарите медикаменти, физиопроцедури, масаж.


блитц.бг

Няма коментари: