неделя, 26 юли 2009 г.

Що е то ЗДРАВОСЛОВНО отслабване?

Обещаваме си да ходим във фитнес залата всеки ден и да се храним само със салати и здравословни, нискокалорични храни. В действителност обаче, екстремните диети и внезапното увеличаване на физическото натоварване далеч не са здравословен и ефективен начин да отслабнем.

Всъщност по този начин рискуваме да си причиним сериозни проблеми, тъй като нарушаваме естествения баланс в нашето тяло, а свалените килограми със сигурност ще се завърнат твърде скоро.

Проблемът с крайните мерки за отслабване е, че нашият организъм не е в състояние да се справи с тях физически и психически. Обикновено става така, че ако изведнъж се посветим изцяло на фитнес залата за няколко седмици, впоследствие преставаме изобщо да ходим.

Ако не постигнем бързо резултатите, на които сме се наднявали, ние губим мотивацията си и желанието да прекарваме цялото си свободно време, потейки се във фитнеса.

Същото се случва и с тези от нас, които внезапно решат с гладуване да постигнат мечтаната фигура. Подобни действия объркват нашето тяло и увеличават стреса.

В резултат, тялото внезапно е лишено от важни за него витамини и хранителни вещества, което е изключително вредно за хармоничното му функциониране. Всичко това може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Друг неприятен страничен ефект е, че вашето тяло приема внезапно наложената му диета като знак, че не можем да си набавим необходимата ни храна, и поради тази причина започва при всяка възможност да складира “запаси” от подкожна мазнина.

И разбира се, тези запаси ще се отразят на фигурата ви. Крайния резултат ще бъде точно противоположен на ефекта, който търсехме. Необходимо ли е наистина да се подлагаме на всичко това?

Всички знаем, че за да отслабнем, трябва да намалим калориите в храната си и да повишим физическата си активност. Но начина да постигнем дълготраен ефект е да променим храненето, поведението и мисленето си в дългосрочен план.

Не е трудно да свикнете да използвате мед вместо захар, да закусвате, преди да напуснете дома си или да въведете вегетарианска вечеря веднъж в седмицата. Така че започнете с малки промени в начина си на живот.

Същото се отнася и до физическата активност. Ако досега не сте спортували изобщо, за начало започнете да ходите повече пеша. Това не само ще ви помогне да се раздвижите, но и ще снабди тялото ви с повече кислород, което пък ще направи чудеса за вашето здраве и външен вид.

Потърсете спорт, който наистина ви доставя удоволствие. Например танци! Ако сте комуникативна личност, може да изберете някой отборен спорт. Ако работата ви е натоварена, а седмичния график - непредвидим, изберете нещо, което можете да правите по всяко време, като плуване или каране на колело.

Запишете се на йога или аеробика, ако сте сигурни, че ще можете редовно да посещавате заниманията.

Превърнете спортуването в свой малък ритуал, който изпълнявате веднъж седмично (като начало). Ще видите, че когато откриете активност, която наистина харесвате, поддържането на мечтаната фигура по здравословен начин е не само лесно, но и много приятно!

Vitaslim LINE е формула от биологично активни елементи, които стимулират отслабването, особено в проблемите зони като стомаха, бедрата, задните части и талията.

Vitaslim LINE е изцяло създадена от естествени съставки и е подходяща за дългосрочно приемане. Което го прави идеалния продукт при дългосрочното поддържане на мечтаната фигура и на здравословен начин на живот.


helth.tqloto.bg

Няма коментари: