петък, 17 юли 2009 г.

Скъпоценните камъни лекуват

Природата ни е дарила с разнообразни видове скъпоценни камъни. Скъпоценните камъни, или както още са наричани минерали са разглеждани от езотериката, астрологията, религията и дори хомеопатията. Как могат скъпоценните камъни да повлияят на здравето ни?

Скъпоценните камъни са минерали, които след подходяща обработка могат да бъдат ползвани като бижу. Според астрологията всяка зодия има свои специфични скъпоценни камъни, които се отразяват благоприятно върху човек, в зависимост от това коя зодия е. Също така, ако носите скъпоценните камъни, присъщи на противоположния на вашия зодиакален знак, може да имат негативно влияние върху кондицията ви.

Твърдостта на скъпоценните камъни се определя от скалата на Моос. Скалата на Моос е скала за определяна на относителната твърдост на минералите. Индексира се с числата от 1 до 10, като най-твърд е диамантът (10), а най-мек е талкът (1).

Ето някои от най-популярните скъпоценни камъни, които освен че са много красиви, имат и влияние върху здравословното състояние на организма ни.

Кехлибар
Най-старият известен на света кехлибар е на повече от 120 милиона години. Цветовете на кехлибара са в гамата на кафявото, оранжевото и червеното, но може да се открият почти бели видове. Кехлибарът е естествен стимулатор на имунната система и носенето му подобрява здравословното състояние на целия организъм. Особено полезен е за жени, защото предпазва и спомага лечението на женски болести, както и болести на щитовидната жлеза. Редовното носене на кехлибар се бори срещу перманентната отпадналост.
Подходящи зодиакални знаци за кехлибар: Близнаци, Водолей, Лъв

Опал
Опалът е безцветен, но в повечето случаи може да се срещне във всевъзможни цветове – жълто, кафяво, дори черно. Опалът има страшно силно енергийно влияние върху човешкия организъм, затова не трябва да се носи постоянно. Влияе върху емоционалното и психическото състояние на организма, като активизира въображението и мисловната дейност.
Подходящи зодиакални знаци за опал: Везни, Скорпион, Рак

Аметист
Аметистът е с лилав цвят и е страхотно бижу за летния сезон. Счита се, че влияе добре на обмяната на веществата и помага на хората, които страдат от безсъние. Препоръчително е да носите аметист при гастритни и язвени проблеми. Камъкът помага за по-бърза детоксикация на организма, както и при лечение на алкохолизъм.
Подходящи зодиакални знаци за аметист: Овен, Стрелец, Рак, Риби

Рубин
Рубинът има наситен червен цвят и е категорично камък за лидери. Той засилва желанието за лидерство и ръководните умения на човек. Не е подходящ за хора, които искат да са в сянка. Помага за високо кръвно налягане, болки в ставите, проблеми с нервната система. Засилва сексуалната мощ.
Подходящи зодиакални знаци за рубин: Овен, Козирог, Лъв

Диамант
Диамантът освен много скъпоценно бижу е и един от най-мощните камъни. Трябва да се носи рядко през първите години от притежанието му. Освен безцветен, може да бъде срещнат в различни бледи нюанси. Най-рядък е черният диамант. Също като рубина, засилва лидерските качества, но носи и добродетели на притежателя му. Диамантът трябва да е подарен от близък човек или унаследен. Купен от притежателя си няма толкова положително влияние. Диамантът има лечебно действие при хора, склонни към развитие на склероза и болести на нервната система.
Подходящи зодиакални знаци за диамант: Лъв, Овен, Везни

Гранат
Гранатът може да бъде открит във всички цветове на дъгата, но най-често е в много тъмно червен цвят. Дава енергия и мощ, помага при преумора. Не е подходящ за спокойни и уравновесени хора. Засилва сексуалната мощ.
Подходящи зодиакални знаци за гранат: Стрелец, Скорпион, Козирог, Водолей, Лъв

Тюркоаз
Тюркоазът може да бъде открит в различни нюанси на синьото. Той е един от най-положителните камъни и се счита, че се бори срещу всякакви негативни сили и емоции. Провокира любовта между двойките. Тюркоазът е лечебен за заболявания на ендокринната и сърдечно-съдовта система. Счита се, че разкрасява кожата.
Подходящи зодиакални знаци за тюркоаз: Телец, Рак, Стрелец, Водолей

Яспис
Ясписът може да бъде в различни цветове. В миналото е бил един от камъните на лечителите. Засилва чувството за дълг. Действа благоприятно при проблеми със зрението и при стомашно-чревни неразположения. Засилва мисловната дейност.
Подходящи зодиакални знаци за яспис: Дева, Везни, Скорпион, Лъв, Козирог

Сапфир
Цветовете на сапфира може да са много разнообразни. В миналото той е бил използван за украса на корони, бижута, дрехи. Сапфирът е камък на целомъдрието и учителите, прави ни по-мъдри. Действа благоприятно за успокояване на болка и на нервното напрежение.
Подходящи зодиакални знаци за сапфир: Дева, Риби, Скорпион, Стрелец, Водолей

Лунен камък (Селенит)
Лунният камък е един от любимците на бижутерите. Една от силите му е, че е балансьор в отношенията между хората. Успокоява очите и главоболието, помага при менструални болки. Бори се срещу бъбречни заболявания и вътрешни възпаления.
Подходящи зодиакални знаци за лунен камък: Рак, Водолей и всички останали зодиакални знаци, освен огнените.

Това са само малка част от скъпоценните камъни, които имат влияние върху здравословното и емоционалното ни състояние. Всички камъни ни влияят по определен начин, затова преди да започнем да носим избрания от нас, трябва да се уверим, че познаваме добре свойствата му.


омайна.блогспот.ком

Няма коментари: