събота, 11 юли 2009 г.

Чаша бира на ден значително повишава нивото на добрия холестерол

Това прави умерената консумация на пиво особено важна за намаляване риска от исхемична болест на сърцето и други сърдечни заболявания.

За намаляване нивата на лошия холестерол спомагат и съдържащите се в бирата разтворими фибри, които се извличат от клетъчните стени на ечемика. Две чаши бира осигуряват средно 10 % от препоръчителната дневна доза разтворими фибри, като някои видове пиво доставят на организма и до 30 %. Освен че поддържат редовната функция на фибрите носят и допълнителна полза, като забавят храносмилането и усвояването на храната.

Хората, които консумират умерено бира, са защитени и от бактерията HELICOBACTER PYLORI, която предизвиква голяма част от стомашните язви и се смята, че е фактор за развитието на рак на стомаха. Заедно с водата, бирата е другият естествен източник на силиций. Тя е и единственият хранителен продукт, в който има хмел. Според британския бюлетин по хранене силицият в пивото спомага за заздравяване на костите и намалява риска О1 болестта на Алцхаймер. Хмелът от своя страна играе ролята на защитен фактор срещу развитието на рак, намалява риска от диабет, повишава нивата на добрия холестерол и помага в борбата срещу затлъстяването.


lekar.bg

1 коментар:

DalaiLama каза...

тя бирата е полезна х1-2 чаши , АМА ДА Е ИСТИНСКА ! а не българско менте , забъркано от газирана вода+есенция+МНОГО СПИРТ или бира произведена НЕЗНАЙНО КЪДЕ от НЕИЗВЕСТНИ ФИРМИ и после бум в големите хипермаркети за стотинки --- тази бира няма как да помага, а напротив - АДСКИ МНОГО ВРЕДИ НА ЧЕРЕН ДРОБ, БЪБРЕЦИ И СЪРДЕЧНА СИСТЕМА

У Т О Ч Н Я В А Й Т Е