вторник, 14 април 2009 г.

TЕС-терапия понижава кръвното

TEC - терапия в акушерството и гинекологията
Лечението с транскраниална електростимулация /ТЕС/ е принципно нов метод в медицината с който без лекарства се активират собствените защитни механизми на организма. Това става чрез увеличаване производството на вещества наречени ендорфини при използване на резонансна честота. За целта се използват специално разработени физиотерапевтични апарати за ТЕС терапия. Медицинската апаратура е уникална по своята същност. Разработването и е плод на двадесет годишна упорита научноизследователска дейност на екип от международни специалисти /лекари, физиолози и физици/ под ръководството на проф. Лебедев - доктор на медицинските науки, член на Руската академия на науките, Лауреат на Държавната премия на СССР и Рф, член на Нюйоркската академия на науките. Разработката е научно откритие и е защитена с пет авторски свидетелства за патент. По време на посочените изследвания са извършени експериментални и клинични изпитания съвместно в Далас, Тексас, Йеилския университет, Пенсилвания и Канада. За над 25 години работа не са наблюдавани никакви странични и вредни ефекти.


Основни лечебнии ефекти на TEC - терапията

* Нормализиране на психофизиологичния статус.
* Отбелязва се отстраняване на симптомите на депресия, снема се умората, нервното напрежение, повишава се нервнопсихичната устойчивост, нормализира се настроението и сънят.
* Блокиране синдрома на болката.
* При TEC — терапия се понижава чувствителността на рецепторите за болка, блокират се болковите импулси в гръбначния мозък. Блокират се болковите импулси на ниво ядра на хипоталамуса. Аналгетичният ефект TEC — терапията настъпва 10-15 мин. след началото на електростимулацията, което има връзка с достигане на висока концентрация на fi-ендорфин в мозъка, ликвора и кръвта.
* Нормализиране на артериалното налягане
* Стимулирането на опиоидните системи на мозъка не само възстановява централната регулация на хемодинамиката, но и нормализира периферното кръвообращение в крайниците и кожата.
* При неизносване на бременността TEC -терапията е успешна при 96% от случаите.
* Повишава се готовността на организма за раждане - нараства скоростта на разкритие на шийката на матката и се засилва мускулната активност.
* Намалява болковия синдром.


TEC — терапия при дисфункционални маточни кръвотечения, (ДМК) — възстановява нормалния менструален цикъл.

* TEC — терапия при климактеричен синдром (КС) - стопират се горещите вълни, колебанията в артериалното налягане, потенето, сърцебиенето, болките в главата. Намалява умората, раздразнителността, плачът, агресивността, изчезват сърбежа по кожата. Повишава се трудоспособността на жената, общия й психофизиологически статус.
* TEC — терапия при следоперативен пероид при гинекологично болни — обезболяващо действие, заздравяват бързо раните, минимизират се белезите, ускорява се възстановяването на физическите и социални кондиции, повишава се качеството на живота.


TEC - терапията в гастроентерологията
обезпечава комплексно и високоефективно патогенетическо лечение и профилактика на нивото на възстановяване на неговите хомеостатични адаптационни системи.

* Нормализира централната регулация на стомашно -чревния тракт (моторна, секреторна и др. функции).
* Язвена болест - ускорява се зарастването на язвените дефекти, изчезват болките в корема още след 1-2 процедури.
* Нормализира се секрецията на солна киселина и гастрин в кръвната плазма.
* Изчезват вегетативно - съдовата дистония, кожните обриви, екземи, токсикодермии.
* Гастрити, доуденити, гастродоуденити.
* Чернодробни заболявания - токсична хепатоза, хронични дифузни заболявания (хепатит, цироза). TEC — терапията оказва антиоксидантен ефект, подобрява се състоянието на болните от хроничен хепатит и цироза до 41,3%.
* Заболявания на задстомашната жлеза възстановява структурата на повредените лангерхансови островчета и нормализира в тях образуването на гранули инсулин.
* Лекува неинсулинов диабет, раздразнено черво, регулира моториката на хранопровода, стомаха и червата, подтиска центъра на повръщане.
* При нарушена моторика на жлъчката, хронични колити, неспецифични диарии, нарушена перисталтика, болков синдром при процеси в коремната кухина.

TEC - терапия при ендокринно безплодие

При ановулаторните цикли, а също и при АМИНОПЕЯ, нивото на fi-ендорфин е снижено, което води до нарушение на цикличните колебания на половите хормони. TEC - терапията възстановява нормалното ниво на fi-ендорфина, което води до възстановяване на овулационния цикъл, запазва оплодената клетка и способства за нейното износване.
Стимулиране на регенеративни процеси
TEC - терапията ускорява репаративната регенерация при повреждане ана тъкани от различен тип и етиология :. на кожния и стомашен епител, на съединителната тъкан, на нервни периферни влакна.

Стимулиране на имунитета, задаване растежа на туморите, антиалергичен ефект
Доказано е, че лимфоцитите са способни сами да изработват fi-ендорфини, а невроендокринните и имунокомпетентните клетки имат опиатни рецептори.

Метаболично действие

TEC - терапията нормализира синтетическата и дезинтоксикационна функция на черния дроб, способността за нормализиране на водно — солевия и азотен обмен, снижава интензивността на окисляване на липидите.
Разгледаните ефекти на TEC - терапията играят важна роля при решаване на наркопроблеми
1 .Нормализирането на психофизиологическия статус намалява причините за алкохолизация и наркомания, служи за повишаване на социалната адаптация.При установена вече патология се повишава настроението, нормализира се самочувствието, сънят, ликвидира се безпокойството и др. афектни разстройства, намалява се патологичното влечение и зависимост от психоактивни вещества. В този смисъл TEC -терапията показва високи резултати при деца и юноши.
2.TEC — терапията ускорява заздравяването на слизестата обвивка на стомаха и 12-пръстника при язвени поражения, често съпроводени от прекомерна употреба на алкохол.
З.ТЕС — терапията отстранява мастната дегенерация на черния дроб, стимулира репаративната регенерация на хепатоцитите без формиране на цироза. Препятства се мастната дистрофия на черния дроб. Има онкозащитен ефект.
4.TEC — терапията нормализира кръвното налягане, повишено при алкохолици и наркомани. Стимулира имунитета.

TEC - апаратура при ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Стомашно — чревният тракт по локализация на злокачествени процеси стои на 3-5 място. Ако обаче след 5-6 процедури липсва антиболков ефект, то TEC - терапията се счита неперспективна.

При мастопатии, фибромиоми, при следоперативния период.

Използване на TEC - терапия при стомашно чревни заболявания при децата от училищна и предучилищна възраст ( гастрити, доуденити, язвена болест ). Бързо отминава болката, вететотронен ефект.

Бързо се подобрява общото състояние и самочувствие, подобрява се сънят и апетитът, изчезва кожния сърбеж. Намаляват размерите на черния дроб, нормализират се биохимичните показатели и функционалните проби. Подобрява се състоянието на венците и зъбите.

TEC - терапия за безболезнено раждане.

TEC — тепапия при ендометуиоза — задейства се К-ендоуфинач снема се Tec - терапия при токсикози в I половина на бременността

Прекратява повръщането при бременни, fi-ендорфина влияе на чувствителността на хеморецепторите на центъра на гадене и повръщане и върху възбудимостта на невроните на ядрото от солитарния тракт за сметка на активирането на ju-опиоидните рецептори.Влияе на дезинтоксикационната функция на черния дроб, което понижава нивото на циркулиращите катехолестрогени, активиращи хоморецепторите на центъра на повръщане в area postrema.
Серотонинът, който се отделя в резултат на TEC терапия оказва подтискащо влияние върху невроните на вентролатералната част на продълговатия мозък, където се локализира формирането на повръщане.
При бременни с хестоза се възстановява вегетативната реактивност, подобрява се кръвното налягане, намаляват се отоците, подобрява се сънят, настроението.


Благодарение на ендорфинните механизми TEC - терапията способства за нормален менструален цикъл, ефективно стопира мигренни болки,психоемоционални нарушения, фобии, тревога.
Нарушеният менструален цикъл при половото съзряване на момичето (девойката) може да се разглежда като ендорфинодефицитно състояние. Нормализират се хормоните, свързани с
хипоталамуса при използване на TEC апаратура. Оптимизира се концентрацията на серотонин и кортизол. Нормализира се вегетативно — съдовата регулация психофизиологичния статус, ликвидира се тревожността, подобрява се нощният сън. Възстановява се системата ХИПОТАЛАМУС —ХИПОФИЗА - НАДБЪБРЕЧНИ ЖЛЕЗИ без странични ефекти. Благодарение на серотонинергическите механизми TEC - терапията
позволява на девойката в предменструалния период да се откаже от използването на антидепресанти. Ликвидира се синдрома на тазовите болки при ПМС (предменструален синдром) в това число и при хронично боледуване на матката. Имуностимулиращият, репаративният и др. ефекти на fi-ендорфина играят важна роля при лечението на дисменорея и ендометриоза. Неврологичната симптоматика намалява при 90% от жените. Дерматологичните прояви намаляват при 92% от жените.

TEC - терапия в наркологията

Един от съвременните ефективни патогенетични методи на лечение на алкохолизма и наркоманията е транскраниалната електро-стимулация на защитните механизми на мозъка — TEC - терапия. Електростимулация с изработен режим води до максимално увеличаване концентрацията на fl-ендорфин в мозъка, ликвора и кръвната плазма. Ефектът се усилва при цял курс на лечение.

женскоздраве.блогспот.ком

Няма коментари: