понеделник, 30 март 2009 г.

Ползените ядки и средиземноморската диета

За полезното действие на ядките върху здравето ни пише zar.bg в статията си "Костеливи черупки, здрави тела".

В средиземноморската диета все повече внимание се обръща на ядките и тяхната защитна роля. Микс от ядки може да намали проявите на метаболитния синдром - затлъстяване, висок холестерол, високо кръвно налягане, висока кръвна захар. Те са с високо съдържание на ненаситени мазнини, което е доказан фактор в борбата със синдрома. Освен това ядките са богати на фибри, калий, калций, магнезий.

Средиземноморската диета понижава риска от заболявания като астма и диабет.

Ядките са важна част от средиземноморската диета, която включва много плодове и зеленчуци, риба и зехтин – за сметка на алкохола и червеното месо.


здраве.лог.бг

1 коментар:

Jerold каза...

Искам да използвам тази възможност, за да оценя д-р Екпен за добрата работа, която той прави по света, много от вас трябва да са преди него и какво прави. Причината, поради която аз го оценявам на този сайт, е, че може би някой там е изправен пред същото предизвикателство и той / тя не знае какво да направи след това, за да реши проблема, д-р Екпен е чудесно заклинание и приятелски ако имате проблем с брака си, можете да се свържете с него по правилния начин и той ще бъде облечен да ви помогне. Свържете се с него сега по електронната поща на ekpentemple@gmail.com или на Whatsaap +2347050270218.