четвъртък, 26 март 2009 г.

Чайче срещу сърдечен удар!

Три чаши индийски или китайски чай на ден намаляват с повече от пет пъти опасността от сърдечен удар, откриха учените. Звучи невероятно но е доказан факт! В нашата страна индийският чай не е популярен, но за ползите от зеления чай можете да намерите много информация.

Ето, това което нашият екип е подготвил и представил в блога на тази тема - ЗЕЛЕНИЯТ ЧАЙ

Изследването, осъществено от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, установило, че чаят може да бъде мощно оръжие в борбата срещу сърдечните удари. "Пиенето на три чаши чай дневно намалява с 21% опасността от удар", съобщи д-р Ленор Араб, професор по медицина в института "Дейвид Гефън". Колкото повече чай пиете, толкова по-големи са шансовете ви да се спасите от сърдечен удар, допълва професорът. "Именно заради това тези открития са толкова вълнуващи. Ако можем да намерим прост и нетоксичен начин за предотвратяване на сърдечния удар или увреждането, това ще бъде голямо предимство", допълва Араб.

Учените твърдят, че черният и зеленият чай имат подобни положителни въздействия и са ефективни, защото съдържат антиоксиданти, които предпазват клетките. Обикновено те се свързват с плодовете и зеленчуците и червеното вино. Чаят има и редица други предимства, защото няма странични ефекти, не е скъп и лесно се намира, подчертава БГНЕС.

Няма коментари: