вторник, 9 декември 2008 г.

Бял имел - растение от космоса

Белия имел е уникално растение. Има теория, че произхода му е космически и е факт, че не се влияе от гравитацията на Земята. Не очаквайте растението да левитира около земята, а погледнете корените му и начина му на провеждане на вода, които се различват от тези на другите растения.

Не случайно хората наричат белия имел билката на спасението. Тя регулира кръвното налягане, защото помага на бъбрека да възпроизвежда хормона ренин.

От стари времена за коледните празници белият имел се е подарявал за създаване на любовни връзки, разказва известният лечител. При това - във вид на букетче.Тази билка ражда бели плодчета.

За зачатие младите жени вземат по две / повече са отровни/ три пъти дневно на гладно. През лятото пък, в горещините, цери оток на краката - слонска болест. Тя действа кръвоспиращо.

Еньо Миланов знае, че в Европа от нея отдавна правят лекарства против туморни заболявания. Допускам, че тя самата е тумор по дърветата - живее паразитно, като се развива със собствени клони и плодове, а след няколко години дървото загива, ако не се почисти, продължава той.

Размножава се, като плодчетата се лепят по краката на птиците и когато кацнат на друго дърво, се залепват на клончето. Някои учени пък смятат, че зиме птиците ги кълват, защото зреят именно през зимата, и ги разнасят чрез изпражненията.

Белият имел има изключително много свойства и се бере както през лятото, така и през зимата. Бере се при пълнолуние, тогава е особено силен, съветва лечителят. И предлага една много хубава рецепта за диабет и кръвно.

Стрък бял имел - 20 г, листа боровинка - 30 г, стрък седефче – 10 г, царевична коса – 30 г, бобови шушупки – 30 г, сминдух – 20 г, плодчета от шипка – 40 г. По 1-2 с. л. в зависимост от телесното тегло се слагат в 500 мл вода, вари се 5 мин. Изпива се на 3 пъти 20 мин. преди хранене.

Много ефикасна е и тинктурата от боровинка, бял имел, седефче, валериана и сминдух - по 30-40 капки 3 пъти дневно с 50 млл изворна вода - не чешмяна, в краен случай - минерална.


селенабг.ком

Няма коментари: