понеделник, 1 декември 2008 г.

Ябълков оцет - при високо кръвно, разширени вени, проблеми с кръвта

Ябълковият оцет представлява строителна киселина, твърди докторът по медицински науки Норман Уокър, смятан за най-големия специалист по въпросите на лечението със зеленчукови плодове.

Оцетът е бил известен още в древния Египет. Той е използван като твърде ефикасно средство от тогавашните лечители. До нас са достигнали данни, че известната с красотата си египетска царица Клеопатра е използвала ябълковия оцет за поддържане на здравето и красотата си. Ето и една нейна рецепта, благодарение на която кожата става не само еластична и гъвкава, но и здрава: смес от две равни части зехтин и ябълков оцет се разбърква добре, след което се маже измитото и подсушено тяло.

Ябълковият оцет повишава способността на кръвта да се съсирва, заздравява кръвоносните съдове, способства за образуването на червени кръвни телца. Той е още антисептично средство – помага за лечението на някои кожни заболявания и за отстраняването на петна по кожата.

Ненадминат цяр е срещу разширени вени: поразените места се намазват сутрин и вечер със златната течност, като едновременно с това през деня се пият по 2-3 чаши вода, в които се слагат по 2 чаени лъжички оцет. Редовният прием на 1 до 3 чаени лъжички ябълков оцет преди ядене може да реши проблема с високото кръвно налягане.

Известно е колко добре ябълковият оцет действа на косата, ако се използва за последно поливане след измиването й, разреден с вода.

Доказано е, че ябълковият оцет се справя с излишните мазнини, той е безопасен и евтин начин за желаещите да отслабнат. За целта е необходимо да се приема 3 пъти на ден по 2 чаени лъжички ябълков оцет, смесени с чаша преварена вода. Тази смес, но с прибавена 1 чаена лъжичка пчелен мед, подобрява обмяната на веществата и влияе за общото укрепване на организма.

При по-продължителна диария чаша преварена вода с една чаена лъжичка ябълков оцет също помага. Могат да се изпиват от 6 до 8 чаши с такава смес в денонощието, като в това време се преустанови храненето.

При оригване и образуване на газове много добре действа смес от по една чаена лъжичка ябълков оцет, сода и мед, разтворени в чаша преварена вода. Това газирано питие повишава киселинността в стомаха и помага да се отървете от оплакванията.

При висока температура можете да натопите чорапи и памучна кърпа в смес от равни части оцет и студена вода. След това ги изстискайте и обуйте краката си, като поставите отгоре найлон, вестник и вълнен шал, а кърпата поставете на челото. Повторете няколко пъти процедурата (през половин или един час, в зависимост от това колко е висока температурата). Не след дълго температурата ще спадне и ще се почувствате добре.

При гъбички на краката и даже при по-тежката форма - микоза, ябълковият оцет също помага. Измиват се добре краката, подсушават се и се намазват с ябълков оцет (неразреден). Изчаква се да изсъхне и отново - до четири-пет пъти се маже. На другия ден процедурата се повтаря. И така - докато гъбичките изчезнат.

При слънчево изгаряне е много подходящо да намажете зачервената кожа с ябълков оцет, в който сте сложили сода за хляб (по една супена лъжица от двете). Отново намазвате няколко пъти, като изчаквате да изсъхне. Ефектът е добър и много бърз.

Направете си сами ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ: Ябълките се измиват, без да се белят. Смилат се с машинка за месо. Кашата се слага в съд, затиска се с капак и се оставя на топло, за да ферментира. След ферментацията се прецежда и налива в стъклен съд. Това все още не е оцет. Трябва да престои поне 3 месеца. Тогава вече е годен да прояви чудодейните си качества.


по материали от интернет


Няма коментари: