неделя, 14 декември 2008 г.

Три рецепти за премахване на атеросклерозата

Атеросклерозата е една от най-страшните болести, при това главно за възрастните хора. Тя се развива в продължение на целия човешки живот, като предизвиква различни заболявания. При нея по стените на кръвоносните съдове се наслагва холестерин, от който се образуват така наречените плаки.

Плаките са гъсти, жълтеникави, восъкоподобни образувания, които пречат на кръвта да протича свободно през кръвоносните съдове. Плаките може да растат дотогава, докато затворят напълно пътя на кръвта в артерията. С възрастта те постепенно се увеличават.

Върху по-бързото развитие на атеросклерозата влияят следните фактори: прекомерната употреба на алкохол, тютюнопушенето, високото кръвно налягане, високото ниво на лошия холестерол, наднорменото тегло, диабетът, липсата на физическа активност и стресът.

Първа рецепта от Т. Лалов - гр. Белене:
В един литър вода се варят 25 листа от праскова, докато сместа остане 250 мл. Изпива се за един ден. Лечението продължава най-малко 6 месеца. Дотогава настъпва пълно оздравяване.

Втора рецепта от народната медицина, за склероза на миокарда:
Следната билкова комбинация: по 150 г глог, бял имел, мента, дяволска уста, пелин и копър - 50 г. Смесват се и в 600 мл кипяща вода се поставят 2 супени лъжици от сместа. Кисне 30 мин., като от запарката се приемат 150 мл 10 мин. преди ядене.

Трета рецепта от народната медицина, за склероза на кръвоносните съдове:
Изпива се по една супена лъжица ленено масло 2 пъти дневно в продължение на 2 месеца. След почивка от 20 дни курсът може да се повтори.

селебабг.ком

Няма коментари: