вторник, 2 декември 2008 г.

Срещу стреса и напълняването

Вие сте амбициозен служител, искате бързо да растете в йерархията или да бъдете предпочетен пред конкуренцията в службата, работите и в почивните си дни вкъщи..., но това много често води най-неочаквано към качване на килограми. Причината – стресовата ситуация, в която поставяте организма си.

Един от начините да си помогнете, е приемането на хранителни добавки, съдържащи екстрати от маточина, лавандула и пшеничен зародиш. Защото билката маточина е добре позната в традиционната българска медицина като ефикасно средство за успокояване на нервната система. Притежава изразено въздействие върху емоционалната сфера на човека – прекрасно успокоява, отстранява депресията и меланхолията, премахва стреса, напрежението, страха и безпокойството.
Лавандулата е друга широкоразпространена билка – успокоява централната нервна система и мускулите. Стимулира производството на хормона на щастието серотонин, който спада при прекалено раздразнение и стрес.

Покълнатият пшеничен зародиш пък набавя витамините от група В и минералите калий и магнезий. При напрежение, нервност и безпокойство в резултат на напрежението организма страда от загуба точно на тези вещества.

Оздравителният ефект, който тези билки успяват да упражнят върху организма, ги прави задължителни, особено във вид на екстрати, защото те се усвояват бързо и лесно.

диетите.бг

Няма коментари: