събота, 20 декември 2008 г.

Може да отслабвате дори да си похапвате Бик Мак

А ВСЕКИ МУ СЕ ИСКА ДА СВАЛИ НЯКОЙ И ДРУГ КИЛОГРАМ. НО КАК ДА НАПРАВИ ТОВА, ОСОБЕНО КОГАТО ПРЕДСТОЯТ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?

Диетолози създадоха дневен план с максимум 1500 калории, който ще позволи да свалите 5-6 кг. за един месец. Нещо повече, желаното тегло може да постигнете и без да се | отказвате от любимите си лакомства и сандвичите в заведенията за бързо хранене.

Диетата е основана на резултатите от изследване, според които консумирането на бързо приготвена храна всъщност ви помага да отслабвате. Тайната в успеха се крие в количеството на калориите и големината на порциите.

- Заливайте салатата само с една супена лъжица дресинг.

- Не прекалявайте с ядките, сушените плодове и сиренето. Препоръчителната дневна доза се равнява на една шепа ядки или плодове и 100 г сирене.

- Намалете количеството на месото по¬чти на половина.

- Порцията картофи, макарони и ориз не трябва да бъде по-голяма от половин чаша.

Без физическа активност обаче резултатите няма да бъдат толкова бързи. Ето какво препоръчват специалистите.

- Изберете комплекс физически упражнения. Правете гимнастиката всеки ден. Така бързо ще изгаряте калориите.

- Ежедневно отделяйте най-малко по десет минути за енергична разходка навън.

- Правете и упражнения за сила. Снабдеше се с гимнастически ластик (с хватки за ръцете) и го съхранявайте в чекмеджето на бюрото вкъщи. Винаги, когато имате свободни минути, го изваждайте оттам и правете следните упражнения: 1) Стъпете през средата на ластика, а краищата му хванете с ръце. Постарайте се да разпънете ластика колкото се може повече. Движете ръцете последователно във всички посоки, за да засилите мускулатурата им. 2) Подобни движения може да направите и с краката. Те ще помогнат за стягане на мускулите на долните крайници.

чудеса.нет

Няма коментари: