неделя, 21 декември 2008 г.

Лечение на сърдечни заболявания

БИЛКИ:
1 .Чесън - по 1 скилидка сутрин и вечер, понижава холестерола, понижава кръвното налягане, а заедно с вит Е пречи на образуването на тромбози в артериите.

2. Джинджифил и куркума - в борба с атеросклерозата.

3. Лют пипер - с капсаицина си има много функции, включително и понижава кръвното налягане и холестерола.

4. Плодовете на глога, в Европа - 160 мг дн, разделена на 2 приема, в по-напреднали случаи- 3 приема дневно, лекува аритмия, ангина пекторис, повичено кръвно налягане и артериални уплътнения. Ежедневната консумация на глог подобрява кръвообръщението и лекува сърдечна недостатъчност, неправилния пулс и регулира киселинността в кръвта.

5. Семена от срещниче и полска лилия - облекчават сърцебиенето и високото кръвно налягане.

6. Гинко билоба - за кръвообръщението в малките кръвоносни съдове.

7. Имел - 15 капки от екстракта или 3 чаени чаши дн, (не превишавайте дозата!), възвръща силата на сърцето, стимулира кръвообръщението и понижава кръвното налягане.

8. Майчин лист - 10-20 капки в гореща вода или като чай, за осигуряване на сърдечния ритъм главно с консултация и наблюдение от лекар.

9. Вратига - чай 3-4 пъти дн преди хранене и преди лягане, за сърцебиене.

10. Див ямс - стимулира производството на DNEA - хормон, действащ профилактично срещу сърдечни заболявания.

11. Алфалфата - семена, смесени със салата или настойка, приемана по 6 ч.л. дн, за предодвратяване на атеросклерозата и на калциевите отлагания.

12. Арджуна - аюрведично лекарство за подобряване на кръвообръщението на сърцето и за нормализиране на високото кръвно налягане, помага и за възстановяване на увредените меки тъкани на вътрешните органи и мускулите.

13. Индийски змийски корен - отпуска, за лечение на различни заболявания на нервната система, включително безпокойство, страх, ухапване от змия и болки в корема.

14. Черната цимицифуга - американска билка, за ниското кръвно налягане и действа седативно, като инхибира центровете в нервната систвма, свързани с управлението на кръвоносните съдове.

15. Други билки - боровинката, корени от валериян, келп и бодливият златилист.

ХЕЛАЦИО-ТЕРАПИЯТА - с интравенозен препарат ЕДТА, много бавно (за 3 часа) изтича като алтернатива на байпас-операцията, след 40 г, правят се 30 последователни вливания и след това по 1 вливане за 1-2 месеца. Постига разтваряне на плаките и очистване от метали -олово и др.

АРОМАТЕРАПИЯ: смес от илан-илан, лавандула, мента или майорана, комбинирани с масажно масло - загрява тялото и понижава кръвното налягане

алтернативна-медицина.далир.нет

Няма коментари: