петък, 19 декември 2008 г.

Нов хляб ни помага да изглеждаме добре

На българския пазар вече се появи и хляб, богат на антоциани. Хлебозаводи „Корн" пуснаха първия по рода си хляб от пурпурна пшеница PUR PUR по оригиналната рецепта на Backaldrin - един от водещите производители на хлебни изделия в Европа. Суровините за хляба се внасят от Австрия. Пурпурното оцветяване на пшеницата се получава като резултат от високото съдържание на антоциани, които се съдържат в най-горните слоеве на пурпурното пшенично зърно и преминават в състава на хляба. Съдържанието на антоциани в пурпурната пшеница е около десет пъти по-високо, отколкото в обикновената хлебна пшеница. Хлябът PUR PUR се приготвя с различни добавки, най-честите са слънчогледови, ленени или тиквени семена и орехови ядки, които го правят изключително вкусен и още по-полезен. За първи път пурпурната пшеница е представена пред хлебо-производителите на най-големия международен панаир на хлебарската индустрия IBA в Дюселдорф през 2006 г. Две години след навлизането й в индустриалното хлебопроизводство фирми от 40 страни по света произвеждат хляб и хлебни изделия от брашно от пурпурна пшеница.

чудеса.нет

Няма коментари: