неделя, 21 декември 2008 г.

Лимонов сок, мед и чесън ще възстановят еластичността на кръвоносните съдове

С годините кръвоносните съдове, особено капилярите, стават крехки и чупливи. Предлагаме ви средства, които да върнат предишната еластичност на малките кръвоносни съдове.

Смесете по една чаена лъжичка лимонов сок, мед и слънчогледово масло. Приемайте сместа на гладно.

Сложете в една чаша, три четвърти пълна с вода, една чаена лъжичка мед и сока от половин лимон. Приема се преди сън.

Вземете 2 лимона със средни размери, 2 средно големи портокала и 2 супени лъжици мед. Разрежете на части плодовете, отделете костилките и смелете на машинка за месо (плодовете, не костилките). Смесете с мед, сложете в стъклен буркан и дръжте едно денонощие при стайна температура. След това приемайте по 2-3 чаени лъжички на ден преди ядене, може заедно с чай. Тази смес не само влияе положително на кръвоносните съдови, но и привежда в норма кръвното налягане, предпазва от развитие на стенокардия, инфаркт и инсулт.

Стрийте 40 г чесън и го сложете в стъклен съд. Залейте със 100 мл спирт или водка. Оставете на тъмно място за 10 дни. Прецедете и пийте по 10 капки 2-3 пъти на ден 30 минути преди ядене. Това е прекрасно профилактично средство против атеросклероза.

Смесете равни части боровинки, плодчета от глог и плодчета от офика и заварете в съд с вода. Добавете една чаена лъжичка мед и пийте в топъл вид. Този “сърдечен” чай подобрява работата на сърцето и нормализира неговия ритъм.

Смесете плодчета от глог и офика, листа от мента, страхливче и горски пелин и накрая цветове от комунига и лайка. От всички компоненти вземете по 15 г. Залейте със сладко вино в съотношение - една част билки и 10 части вино. Преди това стоплете виното. След като изготвите сместа, охладете и прецедете. Приема се по 2 чаени лъжички 2 пъти на ден преди ядене.

чудеса.нет

Няма коментари: