неделя, 30 ноември 2008 г.

Как да лекуваме атеросклерозата с билкови продукти?

Ако атеросклерозата се съпътства с главоболие, залейте една супена лъжица смлени семена от копър с чаша гореща вода. Сместа трябва да престои и да се прецеди. От настойката се пият по 1-2 супени лъжици 4 пъти на ден.
Много силно средство може да се приготви от корени от целина. Вземете 4 кг корени от целина заедно с листата, измийте ги добре и ги смелете. По същия начин смелете 400 г чесън и 400 г корени от хрян. Сложете всичко това в стъклен или емайлиран съд и завържете отвора с марля. Оставете съда за 12 часа на топло място с температура около 30 градуса, а след това за още 3 дни на студено. После изцедете сока от тази смес и приемайте по една чаена лъжичка 3 пъти на ден 15 минути преди ядене. Листата от горска ягода помагат да се изкара от организма излишният холестерол. Една супена лъжица смлени листа - може и с корените - се заливат с чаша гореща вода и престояват 45 минути. След това сместа се прецежда и от нея се пие по една чаша сутрин и вечер.
Маточината помага в случаите, когато атеросклерозата е съпътствана с шум в главата и с виене на свят. Това избавя и от нервните спазми на кръвоносните съдове. Една супена лъжица маточина се залива с чаша гореща вода и престоява около 40 минути. От тази настойка може да се пие вместо чай.
Напълнете един буркан с пресни борови иглички, без да ги натъпквате и ги залейте догоре с водка. Затворете буркана и го оставете 10 дни на топло. След това прецедете и приемайте по 10-15 капки, които е добре да капнете в една супена лъжица топла вода. Приемайте 3 пъти на ден преди ядене.
При силно изразена атеросклероза (но с нормално кръвно налягане), с главоболие и шум в ушите приемайте смес от листенца от водна детелина, която да е престояла 10 дни в 40-процентен алкохол - 1 част детелина и 25 части алкохол. Приема се по 20 мл настойка един път на ден в продължение на един месец преди обяд или преди сън.

блитц.бг

Няма коментари: